Door onwetenden word je met een Club Mate in je hand vaak voor bierdrinker aangezien, maar niets is minder waar. Club Mate is een mix tussen een frisdrank, een energiedrank en ice tea. Deze Duitse drank is populair om zijn verkwikkende werking welke door het mate-extract wordt veroorzaakt, dit extract wordt gewonnen uit een Zuid-Amerikaanse plant. Het mate-extract wordt in Zuid-Amerika gebruikt om thee van te maken en dient als de basis voor het in Duitsland gebrouwen drankje Club Mate.

Energy boost

Hoewel het drankje in een brouwerij wordt gemaakt bevat het geen alcohol en ook geen suiker. Wel is het aandeel caffeine in Club Mate (20mg/100ml) dubbel zo veel als in Coca Cola. Naast het belangrijkste xanthine-aandeel caffeine bevat Club Mate nog twee andere soorten xathine: theobromine and theophylline. Xanthine is een stof die de lichamelijke en geestelijke prestatie verhoogt, bevordert de concentratie en zorgt voor vitaliteit en uithoudingsvermogen. De grote hoeveelheid xanthine zorgt ervoor dat het effect van Club Mate verschilt van andere energie dranken. In plaats van een korte energy boost, heeft club-mate een milder effect welke langer duurt. Twee flesjes Club Mate en je hebt genoeg energie om de hele nacht te dansen. Vanwege zijn verkwikkende werking werd het Duitse drankje na zijn lancering al snel bekend en geliefd in de (inter)nationale hackersscene, hackers staan er namelijk om bekend graag tot in de late uurtjes door te werken. Inmiddels is deze “Hackerbrause” bij een bredere doelgroep geliefd geraakt en te koop in een groot aantal uitgaansgelegenheden, biergarten en supermarkten. Buiten Duitsland zie je Club Mate niet veel maar bij de Bierkoning in Amsterdam (Paleisstraat 125) is het wel te verkrijgen.

Kwestie van smaak

Klinkt als een interessant drankje? Wees er wel op voorbereid dat Club Mate een hele natuurlijke en bijzondere smaak heeft welke niet bij iedereen in de smaak valt. Niet verwonderlijk dus dat de slogan van het drankje “Je went er aan” (“Man gewöhnt sich daran”) is. Zelf ben ik een groot fan geworden van Club Mate, het is lekker (je went er inderdaad aan), overal te verkrijgen en niet duur. Probeer het eens!

Meer informatie over deze hipsterdrank vind je op http://www.club-mate.nl/.

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Om te doen Om te zien Om te weten Nieuws & Updates Evenementen Muziek
Sort by
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This