“Adembenemend” volgens de Tagesspiegel. Volgens Stern “een must”. Het is de bekendste musical over Berlijn en is, na 3 keer op Broadway en 3 keer op West End te zijn gespeeld, na vele awards gewonnen te hebben, na een heuse verfilming, nu terug bij zijn oorsprong: Berlijn.


Meer foto’s van Cabaret in Berlijn.

Sinds Cabaret in 2004 voor het eerst in de “Bar jeder Vernunft” op de planken heeft gestaan, hebben 150.000 bezoekers de musical gezien. Afgelopen zomer was de show te zien in het grote broertje van de Bar jeder Vernunft, de TIPI am Kanzleramt, een compleet cabaret-theater in een grote semi-permanente tent. Wegens groot succes is Cabaret nu weer terug.

De cast neemt je mee naar het Berlijn van de jaren ’30. De Nazi’s zijn nog in opkomst en hun later totalitaire regime staat nog niet overeind. Begeleid wordt het verhaal door de even zwartgallige als charmante ceremoniemeester van de extravagante en decadente Kit Kat Klub. De naïeve Sally Bowles houdt er een Boheemse levensstijl op na onder het motto Life is a Cabaret, als ze de Amerikaanse schrijver Clifford Bradshaw ontmoet in de Kit Kat Klub, waar ze als danseres werkt. Een ongehoorde romance ontwikkelt zich en Sally trekt in bij Cliff op zijn kamer aan de Nollendorfplatz, wat toen als centrum van de homo-scene in Berlijn bruiste van het nachtleven. In scherp contrast tot hun zorgeloze levensstijl staat de constante dreiging van het opkomende Nazi-regime, wat uiteindelijk ook van grote invloed zal zijn op hun relatie.

Hoewel Berlijn, in tegenstelling tot Londen of New York, niet bekend staat om zijn musicals, is Cabaret hier op zijn plek. Al in 1930 was Berlijn een stad waar men vrijheden genoot die in de rest van Europa ongekend waren, zoals het nu nog steeds een vrije stad is. Het is dan ook niet moeilijk je in het verhaal te verplaatsen. Om alvast in de stemming te komen, hieronder een filmpje met scènes uit de musical en meningen van bezoekers:

Cabaret speelt vrijwel dagelijks tot 2 januari 2011 in het TIPI am Kanzleramt, nabij de Reichstag. Het dichtsbijzijnde metrostation is Bundestag aan lijn U55, maar ook het Hauptbahnhof en S-Bahnstation Brandenburger Tor zijn op loopafstand.

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Om te doen Evenementen
Sort by
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This