Maria am Ostbahnhof

Maria am Ostbahnhof sluit haar deuren op 21 mei 2011. Het project Mediaspree gaat definitief door en vele clubs aan de oevers van de Spree moeten plaats maken voor woningen, hotels en kantoorpanden. Ook Bar 25 en Kiki Blofeld hebben hun deuren moeten sluiten.

Maria am Ostbhanhof is een club waar verschillende soorten muziek worden gedraaid. Hoofdzakelijk is het elektro muziek, waar club Maria ook om bekend staat. Ook zijn er wel eens rock concerten, of concerten in een ander genre zoals R&B of hiphop. Maar voornamelijk voor elektro, minimal en house fans is club Maria een echte aanrader. Niet voor niets dat Maria am Ostbahnhof als decor diende voor de film Berlin Calling van Paul Kalkbrenner. Deze film geeft een mooi beeld van de carriere van Kalkbrenner alsmede de techno scene in Berlijn. Als je eenmaal bent uitgedanst op de dansvloer is de loungehoek ook erg fijn, heerlijke banken waar je zo in kunt weg vallen.

De club is niet zo groot en dat maakt hem des te gezelliger. De aankleding is heel modern en er is gebruikt gemaakt van hele vette art en toffe muurschilderingen, die opzich al een bezoekje waard zijn. Zodra je binnen bent waan je je echt in een underground club. 12 jaar geleden is Maria ontstaan in een oude leegstaande fabriek wat nu bekend is als het Postbahnhof, inmiddels is Maria al een tijdlang gevestigd aan de Spree. In de zomer hebben ze ook het terras geopend wat direct aan de Spree is gelegen, dit geeft een supergezellige atmosfeer!

Maria is wel gelegen in een uithoekje, voor je het weet loop je het voorbij. De club is het beste te herkennen aan het rode “Maria” wat hier op de foto te zien is. Bij het zien van dit bord weet niet iedereen dat het een club betreft, dus goed opletten!

Info Maria am Ostbahnhof

Adres: Stralauer Platz 34/35
Entree: prijs van tickets verschilt nogal, gemiddeld tussen de € 5 (gewone avond) en € 20 (concerten).
Telefoonnummer: +49 (30) 21238190
Website: Maria Am Ostbahnhof
OV: Het beste kun je uitstappen bij station Ostbahnhof (hier komt S-bahn en U-bahn, verschillende lijnen), en dan richting het water lopen, club Maria zit dan vlakbij de brug.
View Larger Map

4 Reacties

 1. Bert

  Ben er dit weekend geweest! man man, superzalig keet.

  Antwoord
 2. Jos Jonkeren

  Ik lees net in de Berliner Zeitung dat deze in mei (ook) gaat sluiten. Helaas.

  Antwoord
 3. Jurjen van Enter

  Nog een paar maanden, en dan is het ook voor deze -legendarische- club Schluß. Al 12 jaar is Maria een fenomeen, en het heeft onder andere in Berlin Calling als filmdecor gediend. Maar op 20 en 21 mei 2011 zullen de laatste twee feestjes gegeven worden in de club. De reden: stadsvernieuwing langs de Spree. De eigenaar kijkt uit naar een nieuwe locatie, maar ook in Berlin raken die steeds spaarzamer.

  Antwoord
 4. Tim van der Vlies

  Mogge,

  Ik ga in januari met 8 man een weekendje naar Berlijn. Iemand nog uitgaanstips?
  Met name voor een fatsoenlijk deurbeleid. Opsplitsen zal t sowieso worden.
  De Tresor schijnt wel ok te zijn op dat gebied.
  Ik ken het deurbeleid van de Berghein, niet leuk voor de man…..

  Thanks!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Concerten in Berlijn - november 2008 - berlijn-blog.nl - [...] Cansei de Ser Sexy @ Maria am Ostbahnhof [...]
 2. Concerten in Berlijn - oktober 2008 - berlijn-blog.nl - [...] Wat: Crystal Castles feest met Pete & The Pirates, Goliath & The Hightowers (indie/rock/electronica) Waar: Club Maria [...]

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This