Alweer twee maanden voorbij sinds de laatste Berlijn in Hipstagrams, tijd voor een verse update vanuit het Berlijnfront. Voor mijn gevoel lijkt deze serie vrijwel een kopie van de laatste serie want in de afgelopen weken lag er wederom veel sneeuw en heb ik nog niet echt lenteplaatjes kunnen schieten voor jullie. Wel bezocht ik weer een aantal musea en heb ik tiendubbel zoveel genoten van de zonnestalen die zich af en toe lieten zien. Geniet mee van mijn Berlijnfoto’s!

Kijk ook eens omhoog. Er is zoveel moois te zien boven ooghoogte. Vooral in Prenzlauer Berg zijn veel appartementen gesaneerd en zijn prachtig teruggebracht in originele staat. Dit pand lijkt wel een paleisje!

Wie kent ze niet? Ze beroemde schommels uit het Mauerpark. Hoewel het Mauerpark het leukst is met een zonnetje en aangename temperaturen is het ook een fijne plek om een winterese frisse neus te halen. En, de schommels zijn dan ook niet bezet.

En wat had ik een Spaß!

Sneeuw en wind. Het kwam helemaal onder de Oberbaumbrücke te liggen. En oh, wat kan de wind daar guur zijn!

Babylon in Berlijn Mitte is een hele fijne en sfeervolle bioscoop. Kijk voor meer bioscooptips hier: bioscopen met Wohnzimmesfeer.

De actuele filmtitels worden met de hand geactualiseerd. Even terug in de tijd!

De Volksbühne, ik ben er nog nooit in geweest… Staat nog op mijn lijstje! In dit “Theater van het volk” worden vaak concerten georganiseerd. Deze avond ging ik eten bij White Trash Fastfood, een bekende locatie in Berlijn en je kunt er heerlijke burgers eten.

Het Hamburger Bahnhof, museum voor moderne kunst, een prachtige locatie!

Het museum is vroeger – zoals de naam al doet vermoeden – een station geweest. Dit zie je ook terug op veel plekken in het museum waar de ware aard van het beestje wordt getoond.

Cafe Monelli, in Pranzlauer Berg, heeft echt heerlijke ciabatta’s en koffie. Echt een aanrader voor een ontbijtje of een lunch. Je kunt er ook heerlijke Italiaanse lekkernijen krijgen zoals olijfolie, Canolli’s en wijnen. Er worden hier ook wijnproeverijen georganiseerd, staat ook nog op mijn lijstje. Maar alleen die broodjes al, heerlijk!

Opweg naar huis. Snow again!

Schattig cafeetje in Friedrichshain: Anna Kriegbaum. Er staan maar drie tafeltjes, dus je moet mazzel hebben om een plekje te bemachtigen maar het is de moeite waard. Heerlijke taart en thee maar ook een prachtige inrichting (vooral heel meisjesachtig).

Als de zon niet naar Berlijn komt dan ben ik genoodzaakt zelf de zon op te zoeken. Vorige maand ging ik een week naar Marrakech en het was echt geweldig!

Ik heb echt ontzettend veel moois gezien en leuke dingen gedaan. Marokko heeft me echt verrast, wat een veelzijdig land, vriendelijke mensen, geweldig eten. Bovenstaande foto maakte ik in een Islamitische school en het deed me zowaar aan Berlijn denken. In Berlijn is er namelijk een Orientaalse tuin in het Gärten der Welt die hier wel een beetje op lijkt!

Deze regenboog in het Atlasgebergte is denk ik wel het mooiste wat ik ooit in mijn leven heb gezien. Het bijzondere droge landschap met hier en daar wat groen rondom het sporadische water. Sneeuwtoppen en woestijn op te achtergrond. De zon die net even door de wolken komt en plots was hij daar, de regenboog! Heb nog nooit een regenboog van bovenaf gezien, heel gaaf!

Ik heb nog veel meer foto’s gemaakt in Marokko maar aangezien jullie op mijn blog komen voor Berlijnmateriaal zal ik ze niet allemaal hier spammen, als je benieuwd bent kun je mijn serie bekijken op Flickr.

Terug in Berlijn werd ik opgewacht door… jawel… nog meer sneeuw! Gelukkig heb ik nog niet gemerkt dat het openbaar vervoer daar echt last van heeft ondervonden. Dat rijdt gewoon door. Maar het was wel even een omschakeling hoor, van 20 graden met zon terug naar grauw Berlijn met temperaturen op het vriespunt.

Tijd voor een verjaardagsborrel van een Medenederlander in Berlijn. We proostten bij Linda Carrel, een Nederlands cafe in Prenzlauer Berg. Niet te missen!

Binnen is het er gezellig en knus. Vooral de open haard doet het bij mij erg goed. Mijn droom is om zo’n houtkachel in huis te hebben, ik zou er de hele dag voor gaan zitten en boeken lezen. Op een berenvelltje natuurlijk :-).

De zon liet zich zien! Whoohoo! Berlijn heeft het zwaar gehad deze winter. De maand januari heeft maar 8 zonne-uren gehad. Des te fijner is het nu als je onderweg bent naar je werkt onder een stralende blauwe lucht. Prachtig!

Dit uitzicht vanaf de Warschauer Brücke doet het eigenlijk bij elke weersomstandigheid goed. Het tovert nog elke dag een lach op mijn gezicht als ik dit uitzicht zie en is ook een beetje de reden voor mijn nieuwe logo. De Fernsehturm is voor mij het herkenbare van Berlijn!

Ice, ice, baby!

Berlijn is ook een stad van water. En bruggen.

Een van de leukste tours die ik tot nu toe in Berlijn heb gedaan, een culinaire tour. We deden de tour in Friedrichshain en bezochten 7 verschillende restaurants, cafes en delicatessezaken. Echt geweldig! De tour in andere wijken staan nog op mijn lijstje. Hier waren we bij een delicatessenzaak die enkel producten verkoopt van kleine boeren in Italie en Spanje. Love it!

Onlangs verscheen er al een artikel op mijn blog over de verlaten bierbrouwerij Bärenquell in Schöneweide. Vanaf de koeltoren heb je een geweldig uitzicht over Berlijn en over het voormalige fabrieksterrein.

Soms lijkt het wel alsof mijn todo lijst in Berlijn alleen maar langer wordt maar soms kan ik ook wat van de lijst strepen. Zoals de rondleiding in Tempelhof, een voormalige luchthafen in het centrum van Berlijn.

Ik was al eerder in het Tempelhof complex geweest, maar tijdens de tour kom je op plekken die je anders niet te zien krijgt.

Tempelhof.

Misschien herken je de weegschaal op de achtergrond. Ik was weer bij Anna Kriegbaum! Het leuke is trouwens dat hier vaak verse bloemen staan. Die komen van de bloemenwinkel ernaast, die van dezelfde eigenaar is. Lentekriebels!

En het was weer tijd voor de Handmade Supermarkt. Deze beurs voor producten van Berlijnse designers wordt met regelmaat in de Berlijnse Markthalle 9 georganiseerd. Het lijkt er met de editie drukker op te worden. Leuk dat het initiatief zo goed wordt opgepakt! Er zijn de laatste tijd veel initiatieven gaande in de Markthalle 9, zo worden er sinds kort elke donderdag Street Food Thursdays georganiseerd.

Dit grappige exemplaar vond ik in het Görlitzer Bahnhof. You are awesome today! Yay! Als je dit leuk vindt moet je ook zeker NotesOfBerlin checken.

De U-Bahn.

Sunset achter de Frankfrter Tor.

Retrolamp gespot bij Dachkammer. Was er alweer een tijdje niet geweest, maar het is een heel fijn cafe in de Simon-Dachstraße. In de weekenden is het vaak (te) druk, maar doordeweeks kun je er rustig zitten. Een van de leukste cafes direct in de Simon-Dachstraße.

Nog meer bizarre lampen. Deze funky exemplaren hangen in het Astra Kulturhaus, een concertzaal op het RAW Gelände. Hier ging ik naar een concert van de Britse zangeres Jessie Ware. Ze is goed! En wat een mazzel, ze komt binnenkort weer naar Berlijn om te stralen op het Night + Day festival in het Spreepark.

Whoopwhoop! Tickets voor Night + Day festival. Ze kwamen old school via de post. Het is een festival dat wordt georganiseerd door the XX op een hele bijzondere locatie. Het Spreepark. Ben heel benieuwd!

Deze boekjes wilde ik al een tijdje hebben, en nu heb ik ze eindelijk maar eens besteld bij Amazon. In de boeken worden plekken in Berlijn besproken die je gezien moet hebben resp. die iets over de geschiedenis van Berlijn vertellen. Er staan mooie foto’s in en de verhalen lezen lekker makkelijk weg. Ik zag al artikelen over het Ballhaus Riviera en het Naturpark Südgelände, goede tips dus!

Wat een prachtige lampen, geinspireerd op melkflessen. Ze zijn te vinden in de DAD (Dutch Art and Design Gallery), een leuke designwinkel in he t Kunsthof in Berlijn Mitte met enkel art en design uit Nederland.

Een greep uit de collectie Boros. Dit is een privecollectie moderne kunst die wordt tentoongesteld in een voormalige bunker. Een aanrader! Let wel op dat je alleen naar binnen kunt als je een tour boekt, deze moet je ver van tevoren boeken op de website.

Nog een boek. “Die vergessenen Orte der Arbeit” is een fotoboek met prachtige platen van verlaten fabrieken in Oost-Duitsland. Binnenkort ga ik denk ik een review schrijven over dit boek dus houd mijn blog in de gaten.

 

Weer een weekje out of town. Wat is Parijs toch een prachtige stad!

De laatste keer dat ik in Parijs was is zeker al 10 jaar geleden. Het was dus ontzettend leuk om er weer eens te zijn en zoveel te herkennen van vroegere vakanties. Terugkomen in Berlijn voelde ook wel weer fijn! De komende weken ben ik weer in Hamburg en Dresden te vinden, Duitsland heeft namelijk ook veel moois te bieden.

Nog heeft de Paasmarkt op Alex meer weg van de Kerstmarkt…

Dit was hem weer! Ik hoop dat jullie het leuk vinden mijn foto’s te bekijken :-).

Liebe Grüße,

Marjolein

 

 

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This