Hoewel ik de Berlijnse winters heel fijn, rustgevend, mooi rauw en tegelijkertijd ook heel knus vind, ben ik toch altijd wel weer blij als de lente aanbreekt. Want de Berlijnse lente, dat is de reden dat we de donkere winter voor lief nemen, heb ik hier wel eens gelezen. In geen ander seizoen is de stad zo kleurrijk, zijn de mensen zo uitgelaten om weer naar buiten te gaan en zitten de terrasjes bij de meest minuscule zonnestraal weer zo vol. Die sfeer van de Berlijnse lente heeft wat. Heerlijk vind ik het! Niet alleen om van het warmere weer te genieten, ook om weer bloesems in het urbane straatbeeld te fotograferen. Daarom ook dit seizoen weer een kleine ode aan de Berlijnse lente in de vorm van 30 van mijn favoriete foto’s die ik dit jaar in maart, april en mei maakte. Hou je van bloesem, stadsnatuur en kleurrijke foto’s? Dan is deze fotoserie voor jou!

11 maart 2017:
Bij de eerste zonnestralen stromen de terrasjes weer vol. Saaldeck aan de Karl-Marx-Allee vangt veel en lang zon en daarom is het er altijd goed vertoeven.

11 maart 2017:
De eerste krokussen zorgen gelijk voor meer kleur op straat. Hier met uitzicht op de Fernsehturm op Strausberger Platz.

27 maart 2017:
Als de narcissen bloeien op de groenstrook op de Karl-Marx-Allee dan weet je dat de lente weer in de lucht hangt. Nu ik over de Karl-Marx-Allee naar mijn werk fiets zorgt het iedere dag voor een vrolijk begin van de dag.

31 maart 2017:
Ook een mooi stuk werkroute: Märkisches Ufer in Berlijn-Mitte. Zeker als de bloesembomen in bloei staan en zorgen voor een mooie natuurlijke fotolijst om de Fernsehturm heen.

31 maart 2017:
Ik noem deze foto “het groene gordijn”. En nog een teken dat de winter definitief voorbij is: de rondvaartboten zorgen weer voor meer bedrijvigheid op de Spree.

31 maart 2017:
Ook ’s avonds een mooi plaatje: de narcissen aan de Karl-Marx-Allee.

31 maart 2017:
De Fernsehturm blijft toch wel mijn eeuwige favoriete fotomotief in Berlijn.

1 april 2017:
Zodra de kersenbloesems in bloei staan, moet ik gewoon een wandeling maken in de omgeving rondom S-Bahnhof Bornholmer Straße. Op de voormalige grens van de Berlijnse Muur staan prachtige sakura’s en ik geloof niet dat ik er ooit uitgekeken raak.

1 april 2017:
Bloesems in de Norweger Straße, vlak onder S-Bahnhof Bornholmer Straße.

1 april 2017:
Een roze Altbau-appartement in Prenzlauer Berg met een bloesemboom voor de deur. Dat zou je best wel eens een droomhuis kunnen noemen!

5 april 2017:
Ook als het grauw is, is Berlijn geel.

9 april 2017:
Een spontane bloesemfoto tijdens een kleine wandeling door het Ernst-Thälmann-Park.

9 april 2017:
Het contrast tussen schattige bloesem en onpersoonlijke betonflats vind ik zelf altijd erg fascinerend. Sowieso is Berlijn natuurlijk een stad van contrasten en dat is één van de redenen waarom ik me hier nooit verveel.

9 april 2017:
Onderweg van het Ernst-Thälmann-Park richting het Planetarium.

9 april 2017:
Dankzij de hashtag #BerlinBlossom op Instagram (favoriete hashtag in de lente!), wist ik precies wanneer de bloesems voor het planetarium in bloei stonden. Met een beetje passen en meten, paste de bloesemboom precies in de koepel. Wat kunnen natuur en architectuur elkaar toch mooi aanvullen!

9 april 2017:
Tulpen op Alexanderplatz.

10 april 2017:
Tulpen op Pariser Platz.

10 april 2017:
Magnolia! Nog een favoriete lentebloem. Aan de Mehringdamm in Kreuzberg staan een aantal prachtige magnoliabomen.

10 april 2017:
Staat die bloesem niet prachtig bij die Altbau in de Bergmannkiez?

12 april 2017:
Een straat die je bij een lentebezoek aan Berlijn niet mag overslaan is de Lottumstraße. De combinatie uit pastelkleurige façades, rauwe graffiti en bloesem vind ik zo mooi!

13 april 2017:
Oog voor geel.

26 april 2017:
Ik maakte een trip naar het zuiden van Berlijn om de langste bloesemallee van de stad te bezoeken. Zo voel je je toch helemaal niet meer in de stad? Geweldig!

26 april 2017:
In Teltow kun je naast duizenden bloesems ook nog restanten van de Berlijnse Muur terug vinden. Meer over mijn bezoek lees je in mijn artikel 1.000 kersenbloesems langs de Mauerweg in Teltow.

27 april 2017:
Wie er nu nog durft te beweren dat Berlijn een grauwe stad is…

27 april 2017:
Sinds dit jaar heeft Berlijn een kabelbaan. Vanuit de gondels kijk je uit over prachtige bloemenvelden met typische Oost-Berlijne Plattenbau op de achtergrond en de Fernsehturm prijkend aan de horizon. Hoe bijzonder is dat? Alleen dat al maakte een bezoek aan de Internationale Gartenausstellung in Marzahn een bezoek meer dan waard. Een blog met meer foto’s en tips over dit evenement volgt nog.

28 april 2017:
Bloesemregen in Weißensee.

28 april 2017:
Geel aan het einde van de tunnel.

28 april 2017:
Prenzlauer Berg.

28 april 2017:
Ik bloesemfan? Hoe kom je erbij?

20 mei 2017:
Idyllisch Berlijn aan de Spree.

ik hoop dat je net zo hebt genoten van de Berlijnse lente als ik. En nu op naar het seizoen van de biertuinen, open air feesten en strandbars. Hallo zomer!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This