Deck 5 biedt de ultieme combinatie tussen een ontspannen strandbar en een leuk uitzicht over de stad, uitzicht over het oostelijk deel van de stad welteverstaan. De oprichters hebben twee bars en 80 ton zand naar het dak van een garage gesleept om hier een uniek concept neer te zetten; de hoogste strandbar van Berlijn. Je vindt Deck 5 bovenop de garage van de Schönhauser Allee arkaden. Het beste kun je vanuit het winkelcentrum direct de lift pakken naar de vijfde verdieping, zo voorkom je verdwaald te raken in de parkeergarage (hier spreekt een ervaringsdeskundige). Zodra je de lift uitstapt vraag je je misschien 2 seconden af of je juist bent, het is namelijk nogal een aparte locatie, daarna weet je dat je richting zonnestralen moet lopen en vind je daar een 400m2 grote strandbar. Bij dit weer in Berlijn, dat bijna tropisch te noemen is, is dit een ultieme locatie. Maar ook bij wat minder weer kun je hier terecht voor een panorama uitzicht want er is ook een overdekte loungeruimte. Voor de mensen die La Place (V&D) in Haarlem kennen, het uitzicht deed me hier een beetje aan denken.

Het is een aparte gewaarwording dat je binnen een aantal seconden vanuit de drukte van Prenzlauer Berg in een “tropisch oord” kunt belanden. Want met een beetje fantasie is het net of je in een echte strandbar bent. De palmbomen in potten, heerlijke cocktails en sfeervolle loungemuziek dragen hieraan natuurlijk hun steentje bij. Alleen het water zul je er zelf bij moeten bedenken want in tegenstelling tot de meeste strandbars in Berlijn ligt Deck 5 niet aan de Spree. Voor het ultieme loungegevoel kun je een leuk tijdschrift of stadsmagazine van de bar plukken en plaats nemen in een strandstoel of schommelbank. De prijzen liggen wel iets hoger dan elders in Prenzlauer Berg maar zijn op zich zeer oke, voor een biertje betaal je zo’n €2,50. De bar is ook ’s avonds geopend, ook dan schijn je een prachtig uitzicht te hebben over de stad. Ik kom zeker nog eens terug om hier een zonsondergang mee te maken.


De ingang naar Deck 5 vanuit de parkeergarage. In de lift staat Deck 5 al aangegeven.


Yes, in Deck 5 wordt mijn favoriete Berlijnse drankje geschonken. Berliner Weiße mit Schuss! Een mixdrankje van Berliner Weiße met siroop, in dit geval de Waldmeister-variant.

De bar met een stukje van de overdekte loungeruimte.

Vanaf Deck 5 kun je het Mauerpark zien.

Deck 5 – Overige info
Openingstijden: 10:00-2:00
OV: Uitstappen bij S+U-Bhf Schönhauser Allee

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This