Het paradijs voor Schnäppchenjäger, Trödelfans en retroliefhebbers bevindt zich direct aan de Frankfurter Tor. De winkel Humana, welke dicht bij een warenhuis in de buurt komt, verkoopt zowel kleding als meubels, boeken, schoenen, lingerie en schoenen. Het geheel is een grote geordende chaos die enige tijd vergt om doorgespit te worden. Naar eigen zeggen zijn er zo’n 30.000 artikelen te koop, ik denk een reële schatting van de werkelijkheid. Als je even goed de tijd neemt kun je hier zomaar op een leuk kledingstuk stuiten voor weinig. De kleding is geordend op type kedingsstuk en kleur, “als je een zwart hemd zoekt, dan kijk je bij de zwarte hemden” zo simpel is het volgens Humana. Ik vind het jammer dat de kleding niet op maat is gesorteerd, dat zou menige teleurstelling voorkomen omdat er veel “Einzelstücke” worden verkocht die net niet in de juiste maat beschikbaar zijn. Desondanks vind je hier een leuk aanbod aan tweedehandskleding, op de bovenste verdieping vind je een groot scala aan originele kleding uit de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80. Gelukkig zijn er ook shawltjes, hoeden en tassen welke gelukkig niet maatgebonden zijn.

Het aanbod bij Humana bestaat uit opgekochte kledingvoorraden en kledingstukken die mensen zelf afgeven. Omdat kledingsstukken bij Humana niet langer dan 4 weken in de winkel mogen liggen is de prijs laag en de omloopsnelheid hoog. De opbrengsten komen ten goede aan een hulporganisatie in Afrika. Hier vind je meer over tweedehandswinkels in Berlijn.

Humana Berlin Friedrichshain
Adres: Frankfurter Tor 3, 10243 Berlin.
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 10.00-20.00.

Humana bevindt zich aan de Karl-Marx Allee

Shirtjes hangen op kleur.

De 50's tot 80's afdeling.


Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This