Door de vreselijke hoogwaterstand van de Elbe, die grote delen van Oost Duitsland hebben getijsterd, hebben niet alleen veel omwonenden last van waterschade. Ook de Deutsche Bahn kampt met problemen aan het spoor. De Elbebrücke (traject Hannover – Berlijn) is zwaar getroffen door moedertje natuur. Zuur voor Nederlandse toeristen, want de intercity van Amsterdam naar Berlijn maakt gebruik van dit traject.

Door een dijkdoorbraak bij Stendal (Saksen-Anhalt) is een spoorbrug overstroomd en buiten gebruik geraakt. Het spoor is over een lengte van 5 kilometer onderwater is komen te staan met als gevolg dat het het spoor en de funderingen vervangen moeten worden. De prognose van de spoorbeheerder is dat deze herstelwerkzaamheden t/m december 2013 gaan duren.

Aangepaste dienstregeling:

De Deutsche Bahn heeft hierop haar dienstregeling aangepast. Reizigers vanuit Nederland worden via een ICE omgeleid en zullen daardoor in Hannover moeten overstappen en vertraging oplopen van ongeveer een uur. Gedetailleerdere informatie kun je vinden op de website van NS Hispeed actuele reisinformatie.

Aangepaste prijzen!

Maar alle narigheden over de overstromingen brengen ook iets positiefs met zich mee want NS Hispeed heeft besloten om de prijs van de treintickets naar Berlijn te verlagen. Speciaal voor alle reizigers met meer tijd dan geld. Want de trein doet er dan wel een uurtje langer over maar al bierdrinkend in de bistro, kletsend met familie of vrienden of kijkend naar een toffe film kom je de tijd zo door.

Wil je gebruik maken van het speciale tarief, boek dan online bij NS Hispeed.

Boek nu voor €39 bij NS Hispeed

Voordelen van de trein:

  • Geen lange wachttijden of incheckperikelen op het vliegveld
  • 7x minder CO2 uitstoot dan het vliegtuig
  • Aankomst in het centrum van Berlijn

Lees hier meer over mijn ervaringen over reizen met de trein naar Berlijn of boek direct via NS Hispeed.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This