Berlijn is zo een enorme stad, waar ook nog eens zoveel verandert, dat ik soms het gevoel heb dat ik de stad nooit écht zal leren kennen. En juist dat maakt Berlijn zo een aantrekkelijke stad! Dat er altijd iets te ontdekken blijft houdt het spannend om in Berlijn te wonen. Graag zou ik van jou willen weten wat jíj nog zou willen doen in Berlijn, en waar je dan zou willen overnachten, in de reacties onder dit artikel. Hiermee kun je een waardebon winnen van €100 die je bij Wimdu kunt inwisselen.

Voorwaarden winactie:

Laat in de reacties onder dit artikel weten wat jij nog zou willen doen in Berlijn en waarom dit op jouw wensenlijstje staat. Dit kan vanalles zijn, het bezoeken van bezienswaardigheden, activiteiten, bepaalde clubs bezoeken. You name it! Hoe origineler, hoe beter natuurlijk. Daarnaast kun je vast een appartement in Berlijn uitzoeken bij Wimdu waar je graag zou willen overnachten. Wimdu is een website waar je een groot aanbod vindt van vakantie-appartementen die je voor een deel of in zijn geheel kunt huren.

Uit de reacties zal ik 5 winnaars kiezen die een vouchercode van €100 bij Wimdu kunnen winnen.

De vouchercode kun je onbeperkt inwisselen, er geldt geen minimaalbestelbedrag. Laat je reactie voor 1 september 2012 achter, de winnaars krijgen persoonlijk contact via e-mail van mij. Onze ervaringen met Wimdu lees je hier: overnachten bij locals in Berlijn.

Wat zou je nog in Berlijn willen doen?

Goed, laat ik met mezelf beginnen. Vooral mijn wensenlijst met restaurants wordt langer en langer, ondanks dat er ook regelmatig dingen worden afgevinkt. De volgende dingen staan op mijn korte-termijn-wensenlijstje (ik gebruik trouwens Pinterest voor het bijhouden van locaties waar ik nog heen zou willen):

Museumswohnung WBS 70

In Hellersdorf is nog een oude Plattenbauwonung met drie kamers te bezichtigen met originele meubelstukken uit de DDR. De meubelstukken zijn door medewerkers en huurders van de Wohnungsbaugesellschaft Stadt und Land verzameld. Stoelen, gordijnen, eierdopjes en bestek. Alles is origineel DDR. Ook de stopcontacten, lichtschakelaars en deurklinken zijn nog origineel. Enkel op zondagmiddag is de woning (gratis) open voor bezichtiging.

Adres: Hellersdorfer Straße 179

Olympisch dorp

In het dorpje Elstal, ongeveer 15 kilometer ten westen van Spandau, bevindt zich het olympische dorp dat gebouwd werd voor de Olympische Spelen van 1936. De gebouwen in het ruime dorp staan er schitterend te vervallen, maar ook hier is de opknapmaffia alweer hard aan het werk om het allemaal netjes, informatief en toegankelijk te maken. Vooralsnog is het nog een verlaten oord maar er zijn plannen om hier rondleidingen te geven. Er zijn nog veel resten te vinden wat mij aantrekt als liefhebber van verlaten oorden (zie ook: Eisfabrik en Spreepark).

Update: het Olympisch dorp heb ik inmiddels bezocht.

No Kangaroo restaurant

Via meerdere bronnen – inclusief mijn Weense collega – gehoord dat hier de beste schnitzels van Berlijn worden verkocht. En omdat ik af en toe niet weg ben van een lekker stukje vlees moet ik hier zeker nog een keer naar toe. Het restaurant opereert onder het motto “365 Tage Österreich” en is compleet met “Sessellift” stoeltjes uitgerust. Graag op maandag, dan geldt 1+1 gratis op de Schnitzels.

Adres: Muskauer Straße 13

Update: No Kangaroo heb ik inmiddels meermaals bezocht maar heeft haar deuren helaas gesloten.

Een greep gave Wimdu-accommodaties

Wat is er nou leuker dan Berlijn ontdekken vanuit een “local” perspectief. Een ruimtelijk appartement is toch veel leuker dan een massaal hotel? En vaak betaal je niet eens zoveel extra. Ik heb even rondgesnuffeld op Wimdu en deel hier mijn meest interessante vondsten.

Appartement IN het Sony Center (€ 83 per nacht)

Moderner krijg je het bijna niet! Een ruimtelijk ingericht appartement met uitzicht in het Sony Center op Potsdamer Platz. De verlichting van het dak zorgt voor een aangename lichttherapie in de woning.

Klassiek en modern in Friedrichshain (€ 60 per nacht)

De mooiste woningen in Berlijn? Altbauwoningen! Zonder twijfel. Prachtig hoe in dit appartement moderne elementen zijn gecombineerd met een aantal oude elementen. Daarnaast is de locatie optimaal en levendig! Omdat ik hier op een aantal voetstappen vandaan werk ken ik deze wijk op mijn duimpje. Stransbars, lunchrestaurants en uitgaansgelegenheden vind je hier om de hoek. Op straat een bijzondere mix van zakenlui en jongeren.

Met een enorm dakterras midden in Kreuzberg (€ 150 per nacht)

Het laatste appartement is wat groter, en dit zie je ook in de prijs terug. Je kunt hier met 5 personen overnachten en je hebt gewoon de beschikking over een enorm dakterras met uitzicht over de Fernsehturm. Hoe vet is dat! Direct aan de Oranienstraße, de plek waar het momenteel allemaal gebeurt op het gebied van nieuwe media en start-ups.

Onze ervaringen met Wimdu lees je hier: overnachten bij locals in Berlijn.

De winnaars:
Andrea,
Wilger,
Hanneke,
Reinier en
Tessa.

Bedankt allemaal voor het meedoen!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This