Het grootste culturele zuipfeest van Duitsland vindt natuurlijk jaarlijks plaats in de aardsvijandsstad München. Omdat de gemiddelde Berlijner niet snel zal afreizen naar München organiseert Berlijn gewoon zijn eigen Oktoberfest. Dit jaar wordt er gezopen, gefeest en gedanst op de Zentralen Festplatz am Kurt-Schumacher-Damm. Het volksfeest is compleet met een professioneel fanfare dat een strak repertoire aan volksmuziek en Schlager neer zal zetten. De festiviteiten vinden plaats van 23 september tot 9 oktober, tijd genoeg om een paar “Mass” naar binnen te werken (vroeger stond een Mass gelijk aan 1,069 liter, maar tegenwoordig is dit gelijk getrokken naar een echte liter). Naast het wegdrinken van veel bier kun je hier ook genieten van live-muziek, vuurwerk (24 september en 1 oktober rond 21:45) en de vrouwen kunnen meedoen aan de Dirndlwedstrijd. De vrouw in de mooiste Beierse kledij kan een reis winnen naar het Oktoberfest in München in 2012.

Beierse sfeer

Sinds 1949 vindt het Oktoberfest ook in Berlijn plaats. Tijdens deze dagen hangt er even Beierse cultuur in de stad, natuurlijk compleet met culinaire delicatessen zoals Hax’n (varkenspoot), Hend’l (geroosterde kip), Leberkäs’, Brez’n (bretzels) en Radi (rammenas). Ook zijn er grote feesttenten waar in volkskledij op volksmuziek wordt gedanst, de centrale feesttent heeft een afmeting van 20×80 meter en is gratis toegankelijk. Mooie vrouwen in Dirndln en lekkere mannen in strakke Lederhosen, wie wil daar nou niet bij aanwezig zijn?

Beiers shoppen

Er zijn veel winkels die een commercieel graantje meepikken van het Oktoberfest. Zo kun je in Berlijn bij het Galeria Kaufhof op Potsdamer Platz een grote afdeling met Beierse kledij vinden. Er worden Dirndls, Lederhosen, bloesjes, sokken en schortjes verkocht. Ook wanneer je er niet direct één wilt aanschaffen is het wel leuk om ze eens te bekijken en te passen. Maar pas op: het is een dure hobby. Verder heeft de sieradenketen Bijou Brigitte ook elk jaar weer op het Oktoberfest geïnspireerde sieraden in het assortiment.

Openingstijden Beierse feesttent

Dagelijks van 15:00 tot 22:00
Vrijdag en zaterdag van 15:00 tot 23:00
Zondag 12:00 tot 23:00 Uhr

Adres
Zentraler Festplatz Berlin
Kurt-Schumacher-Damm 207, Berlin

Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This