Ook dit jaar stond Berlijn in oktober weer in het teken van het licht. Anders dan andere jaren vond nu niet alleen het “Festival of Lights” plaats, maar ook het lichtfestival “Berlin Leuchtet”. Voor de gewone bezoeker is er weinig veranderd maar de oorspronkelijke initiatiefnemers van het Festival of Lights vonden het festival te commercieel worden en besloten om een geheel nieuw festival op te zetten. Berlin Leuchtet wil zich weer meer op de kunst van het licht richten, en minder op het commerciele aspect. Beide festivals vonden tegelijkertijd plaats maar verlichtten andere gebouwen, de een met wat meer gesponsorde projects dan de andere.

Ik vond de projecties dit jaar wat minder dan de projecties van vorig jaar (sfeerimpressie Festival of Lights 2012), maar dat kan natuurlijk ook persoonlijk zijn.

Hierbij in ieder geval een kleine greep uit mijn collectie foto´s van dit jaar (klik op de foto´s voor groter/scherper):

Fernsehturm

 

Alexanderplatz

 

Oberbaumbrücke

 

 

O2 World

 

 

Potsdamer Platz

 

 

 

Brandenburger Tor

 

Berliner Dom

Voor iedereen die dit geweldige lichtspektakel heeft moeten missen. Het Festival of Lights vindt elk jaar plaats rond de tweede week van oktober.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This