SKALAR – Licht- en audioshow in een voormalige elektriciteitscentrale

SKALAR – Licht- en audioshow in een voormalige elektriciteitscentrale

Als onderdeel van CTM, een festival voor experimentele muziek in Berlijn, is nog t/m 25 februari de licht-en audioshow SKALAR te zien. De lichtshow van Christopher Bauder vult de duistere hoeken van de voormalige elektriciteitscentrale Kraftwerk Mitte met felle laserstralen. Bauder ken je misschien van het project Lichtgrenze, de lichtgevende ballonnen die langs het voormalige verloop van de Berlijnse Muur stonden om te herdenken dat de muur 25 jaar geleden was gevallen, of van zijn eerdere lichtshow Deep Web, die ook in het Kraftwerk Berlin plaatsvond. Begeleid wordt de show door audio van Kangding Ray.  (meer…)

Lost Words in de Nikolaikirche

Lost Words in de Nikolaikirche

De tentoonstelling Lost Words van Chiharu Shiota was voor mij de perfecte gelegenheid om de Nikolaikirche eens van binnen te bezichtigen. Gek genoeg heb ik de oudste kerk van Berlijn nog nooit eerder van binnen bezocht, maar eens moet de eerste keer zijn, toch? Binnen wachtte er een spinnenweb uit draden en bedrukte bijbelpagina’s op me, die tussen de brede zuilen van de Berlijnse kerk bungelden. Een indrukwekkend gezicht met een complexe boodschap.  (meer…)

Lollapalooza Berlijn 2017

Lollapalooza Berlijn 2017

Twee dagen bomvol muziek, lekker street food, dansen met vrienden, in het gras liggen, door de regenplassen stampen, kunstinstallaties fotograferen en genieten van dramatische zonsondergangen achter het festivalterrein. Dát was Lollapalooza 2017. De derde editie van het van oorsprong Amerikaanse muziekfestival in Berlijn was (op wat organisatorische chaos met het OV na) qua muziek en sfeer weer een feestje. Na eerdere edities op het Tempelhofer Feld en in het Treptower Park streek het festival dit jaar neer op de paardenrenbaan in Hoppegarten. Ik genoot er van optredens van Bear’s Den, Foo Fighters en The XX, at eindelijk eens een zalmdöner, was voor de eerste keer op een paardenrenbaan en vond het heerlijk om weer wat festivalsfeer op te snuiven zonder daarvoor in een tent te hoeven slapen en ver te hoeven reizen. Gewoon na het festival met de U-Bahn richting mijn eigen bed. Oh yes! Terwijl ik wat fotoimpressies voor je klaarzet in dit artikel, geniet ik nog even na van een fijn weekend en kijk ik alweer uit naar de volgende editie. Zin gekregen om ook te gaan? Schrijf dan 8 en 9 september 2018 vast in je agenda want dan strijkt Lollapalooza weer in Berlijn neer en wel in het Olympiapark bij het Olympisch Stadion. Was het maar vast zo ver… (meer…)

Perspective Playground 2017 – Interactieve kunstinstallaties speciaal voor fotografen

Perspective Playground 2017 – Interactieve kunstinstallaties speciaal voor fotografen

Zeg je toffe kunstinstallaties in een voormalige industriële locatie? Ik zeg ja! Zeg je toffe kunstinstallaties in een voormalige industriële locatie waar je ook nog eens in, op en tussen mag klauteren, om er foto’s van te maken? Dan zeg ik dubbel ja! Laat dit nou precies het concept zijn van de Olympus Perspective Playground. Om Olympus’ nieuwste cameramodellen te promoten is de interactieve tentoonstelling Perspective Playground terug in Berlijn en nu wel in het Kraftwerk, één van mijn favoriete evenementenlocaties in Berlijn, die er met deze kleurrijke kunstinstallaties alleen maar nóg fotogenieker op is geworden.   (meer…)

East Side Music Days – gratis straatmuziekfestival

East Side Music Days – gratis straatmuziekfestival

Berlijn heeft een ontzettend veelzijdige en rijke straatmuziekcultuur. Hoevaak ik al niet een uur ben blijven hangen op de Warschauer Brücke, op metrostation Alexanderplatz of op Boxhagener Platz onderweg naar huis omdat iemand zulke mooie muziek stond te maken. Niet meer op een paar handen te tellen! Naast dat ik er zelf erg van kan genieten, draagt het ook enorm bij aan de creatieve en vrije sfeer in Berlijn. Straatmuziek is zo typerend voor Berlijn, dat er sinds 2015 zelfs een jaarlijks festival gewijd wordt aan en met Berlijnse straatmuzikanten. Gratis entree, veelzijdige muziek en een goede sfeer in het East Side Park achter de East Side Gallery. Dat zijn de East Side Music Days. Een aanrader! (meer…)

IGA 2017 – Een kabelbaan en een stalen wolk in Marzahn

IGA 2017 – Een kabelbaan en een stalen wolk in Marzahn

Al weken werd ik in de stad en op social media achtervolgd door reclameposters van een kabelbaan met de Plattenbau van Marzahn op de achtergrond. Best een opvallend gezicht tussen de reclameposters van biermerken, theatervoorstellingen en verzekeringsmaatschappijen, dat gelijk mijn aandacht trok. De kabelbaan is samen met een nieuw uitzichtplatform en verschillende thematuinen sinds dit voorjaar te bezoeken als deel van de ‘Internationale Gartenausstellung‘ (internationale tuinbouwtentoonstelling) in de Oost-Berlijnse wijk Marzahn. Dat wekte mijn interesse en natuurlijk wilde ik wel eens zien hoe dat uitzicht over Berlijn vanuit een kabelbaan eruit zou zien. Op naar Marzahn dus! (meer…)

Pin It on Pinterest