Ik weet niet meer wie me ooit de tip gaf om bij Factory Girl! te gaan ontbijten, maar ik ben er nog steeds eeuwig dankbaar voor. Factory Girl! is inmiddels namelijk één van mijn favoriete plekjes geworden voor een ontspannend ontbijt of lunch in de buurt. Naast de zelfgemaakte limonade, de vers belegde sandwiches, de romige magnolia en het creatieve interieur is het vooral de service die Factory Girl! een fijne plek maakt om even te zitten. Je merkt duidelijk dat de eigenaar en de andere bediendes passie hebben voor alles wat ze aanbieden. Na enkele bezoekjes aan Factory Girl! werd ik al herkend en word ik inmiddels begroet met “hey Holland!”. En niet omdat het altijd zo rustig is bij Factory Girl!, want inmiddels is het barretje vanuit de Krossener Straße verhuisd naar een grotere locatie in de nabij gelegen Simon-Dachstraße om de vele bezoekers een zitplaats te kunnen bieden (update: inmiddels is Factory Girl vehuisd naar Mitte). Toch is het nog altijd aan te raden niet rond spitsuur (lunchtijd) te komen, want dan is het vaak druk. Bij mijn volgende bezoekjes aan Factory Girl! werd me weer wat te proeven aangeboden maar inmiddels kan ik verklaren dat ik alles op de kaart al een keer heb geprobeerd. En ik heb nog niets gevonden wat me niet smaakte…

Tasting lab: magnolia

De menukaart van Factory Girl! is deels geïnspireerd op New York, waar “magnolia” zijn oorsprong vindt (check ook: magnolia bakery in New York). Magnolia is een romige substantie wat met ei, mascarpone en melk wordt gemaakt. Je vindt dit normaal op cupcakes (check ook: cupcake Berlin) terug, in New York schijnt magnolia een ware hit te zijn, maar ik kende het voorheen nog niet. Magnolia is te verkrijgen in vele verschillende smaken zoals koekjes, limon, bosvruchten, biologische banaan etc. Een heerlijk ongezonde snack!

Meer lekkers..

broodjes, complete ontbijten, huisgemaakte limonade, verse thee. Zelf ben ik groot fan van de sandwiches hier, deze kosten €3,- en je mag ze onbeperkt beleggen naar eigen keuze. Zo kun je o.a. kiezen uit geitenkaas, vijgenmosterd, zongedroogde tomaten en nog veel meer! Ook de limonade is hier een aanrader, deze wordt gemaakt van verschillende citrusvruchten, munt en natuurlijk veel suiker. Door het tijdschrift Tip Berlin is de limonade hier al uitgeroepen tot beste limonade van Berlijn. Heerlijk om te nuttigen in het zonnetje op het terras! Voor de winterse dagen is er warme limonade, dit heeft wat weg van citroenthee.

Als je eens in Friedrichshain bent, ga dan zeker even langs! Als theepauze tussen het shoppen door, met een ontbijt de dag beginnen of van een tijdschrift genieten met een stuk magnolia. Het kan hier allemaal!

factory girl 8

factory girl 2

factory girl 3

factory girl 5

factory girl 6

factory girl 7

factory girl 1

factory girl 9

factory girl 10

factory girl 13

factory girl 14

factory girl 11

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This