Wil je echt eens iets bizars beleven in Berlijn? Ga dan eens naar de rommelmarkt “Hallentrödelmarkt” in het oostelijke deel van de stad; je weet niet wat je ziet. Deze overdekte vlooienmarkt is te vergelijken met de Noord Hollandse Zwarte Markt maar dan met evenveel rommel op een veel kleiner oppervlak. Met het kleine oppervlak wordt echter wel efficiënt omgesprongen: soeppannen hangen aan het plafond en kasten staan tot de nok toe opgestapeld.

De vlooienmarkt bevindt zich in oude fabriekshallen die “tijdelijk” leeg stonden, inmiddels staan deze fabriekshallen al bijna 10 jaar tijdelijk leeg en heeft de Hallentrödelmarkt zich hier ongeveer permanent gevestigd. Verwacht geen lekkere warme geïsoleerde winkel maar meer een winderig tochthol. In de buurt van de luxe Treptowers wordt elk weekend naar hartelust gehandeld en rondgesnuffeld in de Hallentrödelmarkt. Of het hierbij gaat om oude telefoons, kabels, antieke radio’s, plastic smurfen, bestofte lampenkappen of koekoeksklokken, het maakt niet uit.

Niet de spullen maar de sfeer maken deze plek tot een bijzonder stukje Berlijn. Te zien hoe mensen uit hun dak gaan om te proberen een paar euro korting te krijgen op een stel beschimmelde tweedehandsschoenen uit 1996 is fasinerend om te zien. De sfeer hierbij is altijd goed. Hoewel ik de meeste spullen niet per se mooi vind om te zien zou het me niets verbazen als je op deze markt zomaar eens een waardevol antiek stuk zult vinden wat toevallig bij iemand op zolder heeft gestaan. Sommige stukken staan al zo lang te koop dat er nog verdwaalde stickertjes op zitten met prijsaanduidingen in Duitse Marken.

Adres: Eichenstraße 4, Berlin, Germany 12435
Openbaar Vervoer: uitstappen bij U-bahnstation Schlesische Strasse of S-bahn Treptower Park
Meer vlooienmarkten in Berlijn.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This