Een van de dingen die ik het liefste doe in Berlijn is op pad gaan met mijn camera en het leven in de stad vastleggen. Er is zoveel moois te fotograferen in Berlijn! En wat is er nou leuker dan deze passie delen met anderen? Via vrienden kwam ik op het idee om eens mee te gaan met een zogenaamde “Instawalk”. Deze wandelingen worden geïnitialiseerd door Igersberlinofficial en iedereen kan aansluiten bij de wandeling, hartstikke leuk.

Naast het gebruik van de foto-app Instagram staat er ook altijd een thema centraal. Tijdens onze wandeling vorige week waren dat fotohokjes en we startten onze tour dan ook bij een fotohokje naast de Platoon Kunsthalle in Berlijn Prenzlauer Berg. Zondagochtend 11:00, een goede 15 man verzamelden zich. Via verschillende fotohokjes wandelden we al fotograferend door Prenzlauer Berg. Het is een leuke manier om andere mensen te leren kennen maar ook om buiten de gebaande paden te komen. Als ik ga fotograferen dan merk ik dat ik vaak dezelfde plekken uitzoek maar een nieuwe route dwingt je om daar ook om je heen te kijken en op zoek te gaan naar mooie motieven. Je kunt je foto’s direct uploaden via Instagram, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het leuke is dat je via een hashtag (#instawalkberlin) kunt zien wat andere wandelaars voor foto’s maken en dat werkt heel erg inspirerend! Buiten de tours om wordt er via dit account altijd een Berlijnfoto van de dag geplaatst die is getagd met #igersberlin.

Hieronder een aantal van mijn mobiele shots tijdens de tour. Zodra de volgende tour bekend wordt gemaakt dan ben ik er zeker weer bij!

photo 4

photo 5

photo 2

photo 3

instawalk 2

instawalk 1

instawalk berlin marjolein 5

Ik stond wel wat verbaasd te kijken toen ik via de hashtag op Instagram enige foto’s van mezelf tegenkwam. Eigenlijk best leuk!

instawalk berlin marjolein 1

instawalk berlin marjolein 2

instawalk berlin marjolein 3

instawalk berlin marjolein 4

Instawalk Berlin:
Kosten: gratis
Houd voor data Facebook.com/igersberlin en Instagram in de gaten

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This