De Beatsteaks is een punk/rockband uit Berlijn. De band werd in 1995 in Berlijn opgericht door Peter Baumann (gitaar), Stefan Hircher (drum), Alexander Rosswaag (bas) en Bernd Kurtzke (tweede gitaar). Tegenwoordig zitten van deze vier bandleden alleen nog Peter Baumann en Bernd Kurztke in de band. Legendarisch zijn ze wel in Duitsland, bekend in alle hoeken van het land. De Beatsteaks spelen regelmatig in grote uiverkochte arena’s zoals de Treptower Arena in Berlijn. De Beatsteaks kregen bekendheid nadat ze door de Duitse punkband Die Ärzte in hun lied Unrockbar werden genoemd. In Unrockbar zingen die Ärzte namelijk “Wie kann man bei den Beatsteaks ruhig sitzen bleiben wenn dir doch Schlagersänger Tränen in die Augen treiben?”. Dat betekent zoveel als “Hoe kan je bij de Beatsteaks rustig blijven zitten, wanneer je bij Schlagerzangers wel tranen in je ogen krijgt?”.

Hoewel ze in Duitsland razendbekend zijn en ook alles in het Engels zingen blijft de grote bekendheid in het buitenland uit. Ze hebben wel al op Lowlands gestaan en zullen ook binnenkort een optreden verzorgen in de Amsterdamse Melkweg. Leuke albums om te beluisteren zijn Living Targets (2002) “Smack Smash” (2004) en “Limbo Messiah” (2007).

Beatsteaks – Hello Joe

Beatsteaks – Top 15

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Om te doen Evenementen Nieuws & Updates Om te weten Muziek
Sort by
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This