Dit artikel heet dan wel doodleuk BerlijnBlog Fotodagboek, maar eigenlijk zou het Dresden-Amsterdam-Rotterdam-Haarlem-en-een-klein-beetje-Berlijn Fotodagboek moeten heten. Maar ja, da’s ook weer zo wat he? De afgelopen twee weken heb ik bar weinig tijd in Berlijn doorgebracht. We gingen namelijk een weekendje met de bus naar Dresden om daar de verjaardag van mijn vriend te vieren, vrij snel daarna zat ik alweer in het vliegtuig voor de boeklancering van mijn eigen persoonlijke Berlijngids Mijn Berlijn. Drukke weken die als een roes aan me voorbij zijn gevlogen. Maar vooral ontzettend leuke weken waarvan ik blij heb dat ik de foto’s heb als herinnering. Kijk mee naar Dresdenplaatjes, Nederland door de ogen van een emigrant en natuurlijk mogen ook nieuwe Berlijnse restaurantontdekkingen niet ontbreken. Het blijft natuurlijk wel een beetje een Berlijns Fotodagboek! Viel Spaß!

20150411 - P1120750 - BerlijnBlog

Friedrichshain? Nope. Neukölln? Nee hoor. Kreuzberg? Ook niet. Hoe erg deze deur ook op een Berlijnse deur lijkt, dat is het niet. Gewoon gevonden in de Dresden Neustadt. Die wijk doet me altijd heel erg aan Berlijn denken. Er zijn alleen een stuk minder toeristen. Grappig feitje: achter deze deur is mijn vriend opgegroeid.

20150411 - P1120859 - BerlijnBlog

Spätestens hier zie je dat we niet in Berlijn waren. Berlijn kan qua skyline niet helemaal tippen aan Dresden. Al die historische gebouwen die zo mooi weerspiegelen in de Elbe. Wat een romantisch plaat(s)je is het toch!

20150412 - P1120990 - BerlijnBlog

Diezelfde skyline een dag later. Voor mij is dit heel typisch Dresden: uitgestrekte grasvelden aan de oevers van de Elbe. Die overigens graag door de lokale bevolking worden gebruikt als achtertuin. Ik kan ze geen ongelijk geven!

20150412 - P1120897 - BerlijnBlog

Ik vind Dresden zo’n heerlijke stad. De mensen zijn er extreem relaxed, het is rustig op straat, er zijn leuke terrasjes, de bergen zijn vlakbij, het is er groen. Maar toch weet Dresden zich niet helemaal voor mij te winnen, mijn grote liefde blijft nog altijd Berlijn. Maaaar, daarna is Dresden mijn favoriete Duitse stad. Wil je meer zien van deze toffe stad? Bekijk hier mijn vlog en een fotoserie van een weekendje Dresden.

20150412 - IMG_6990 - BerlijnBlog

Proost! Ik voel me altijd zo’n ontzettende Duitser met zo’n enorme pul bier in mijn hand. En dat bevalt me eigenlijk prima. Zum Wohl!

20150412 - IMG_7013 - BerlijnBlog

Terug met de bus naar Berlijn. In ongeveer twee uurtjes ben je vanuit Dresden met de bus in Berlijn, even snel als met de trein of auto, maar een stuk goedkoper. En met zo’n prachtig uitzicht en een relaxed muziekje op de koptelefoon is de reis voorbij voor je er erg in hebt. Zelfs als je, net als ik, een beetje last hebt van reisziekte (aka, ik kan niet lezen want dan word ik misselijk).

20150412 - IMG_7017 - BerlijnBlog

Die zwartrijders ook altijd…

20150412 - IMG_7022 - BerlijnBlog

Dit is voor mij het gevoel van thuiskomen: het zien van de Fernsehturm aan de horizon. Zo fijn om thuis te kunnen komen in Berlijn. Zeker als de duisternis valt en zorgt voor een bepaalde kalmte.

20150413 - IMG_7025 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

De lekkere hartige taartjes van Hello Good Pie vervelen nooit. De vullingen wisselen dagelijks maar de kwaliteit niet, die is altijd top. En je kunt elke dag kiezen uit andere soorten vullingen en salades. Yummie!

Hello Good Pie
Adres: Falckensteinstraße 8
OV: U Schlesisches Tor

20150415 - IMG_7026 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Stilte voor de storm. We hadden een hele dag een workshop van het werk in het Michelberger Hotel, daar ontvingen we onze internationale collega’s. Echt een geweldige locatie voor een workshop of kleine conferentie. Anders dan de meeste suffe, donkere en saaie hotelconferentiezalen is deze ruimte lekker luchtig en ruim. Nog een extra reden om van dit hotel te houden.

20150415 - IMG_7030 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Plop! Een wijntje in de avondzon smaakt prima na een dag hard werken. Pirates is niet de meest gezellige bar aller tijden, maar het uitzicht op de Oberbaumbrücke maakt een hele hoop goed.

Pirates Berlin
Adres: Mühlenstraße 78-80
OV: S+U Warschauer Straße

long march canteen

Need I say more? Deze dim sum bij de Long March Canteen zien er toch uit om op te vreten? Dat hebben we dus ook – met heel veel liefde – gedaan. We hebben echt de héle avond zitten dineren en de hapjes bleven maar aangesleept worden. En allemaal lekker. Zoek je dus nog een echt goede Chinees in Berlijn? Dan hoef je niet verder te zoeken…

Long March Canteen
Adres: Wrangelstraße 20
OV: U Görlitzer Bahnhof

20150427 - IMG_7296 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Een van mijn favoriete graffitiwerken in Berlijn is weer opgepoetst. Suspended van Alice heeft wat te verduren gehad van graffititags die de geschetste tekeningen van Alice bedekten. Inmiddels is alles weer bij het oude. En beter! Want wat zie ik daar? Station Warschauer Straße is toegevoegd. Ganz toll!

20150416 - P1130123 - BerlijnBlog

Een zwoele zonnige lenteavond.

20150416 - P1130125 - BerlijnBlog

Vrolijke narcissen in de Karl-Marx-Allee.

20150416 - P1130143 - BerlijnBlog

De zon laat zich nog even zien in Friedrichshain.

20150417 - IMG_7064 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Veel van de beste restaurants in Berlijn zitten verstopt. En ondanks dat Cookies Cream midden in het toeristische centrum van Berlijn zit, loop je ook dit restaurant niet zomaar tegen het lijf. Het zit verstopt op een laad- en losplaats van een hotel. Maar wat je achter deze deur vindt, zal je verbazen…

20150417 - IMG_7057 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Cookies Cream is een van de hipste restaurants van de stad. Vroeger was dit een club, en zo voelt het altijd nog een beetje. In een industriële setting eet je hier de heerlijkste vegetarische gerechten.

20150417 - IMG_7051 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

20150417 - IMG_7061 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Maar vlees mis je geen moment bij dit vegetarische restaurant. Ik at een geweldig blok aubergine met groente en een chiapudding met passievruchtijs. Prachtige, kleurrijke gerechten die nog hartstikke lekker zijn ook. Wel even vooraf reserveren.

Cookies Cream
Adres: Behrenstraße 55
OV: U Französische Straße of S+U Friedrichstraße

20150416 - IMG_7041 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Hoe merk je dat de lente weer is begonnen? De Warschauer Brücke staat bijna elke avond vol met muzikanten. Festivalsfeer op een station. Dat kan alleen in Berlijn!

20150418 - IMG_7066 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

20150418 - IMG_7067 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

20150418 - IMG_7076 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Onlangs dineerden we al bij Spindler, vorige week gingen we er ontbijten. Sinds Pasen biedt dit moderne restaurant ook ontbijt en lunch aan in het weekend en ik móest het gewoon proberen. Op het menu staan verrassende gerechten als boekweitwafels, ceviche en granola. Da’s weer eens wat anders voor de lunch dan een omelet! Vanaf het terras heb je een prachtig zicht in de Paul-Lincke-Ufer maar ook het binneninterieur is prachtig, de industriële details zijn hier mooi bewaard gebleven.

Spindler
Adres: Paul-Lincke-Ufer 42
OV: U Kottbusser Tor

20150418 - IMG_7077 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Ook aan de Paul-Lincke-Ufer: Wohnzimmer. Een ontzettend leuk winkeltje met alles voor je woonkamer waar je blij van wordt: vazen, fotolijstjes, kaarzen, kopjes, posters en nog veel meer…

20140314 - IMG_3711 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Het Landwehrkanal is absoluut een van mijn favoriete plekjes in Berlijn. De Kottbusser Brücke kan ik niet voorbij lopen zonder een foto te maken. Want zeg nou zelf, dit is toch een plaatje?

20150419 - IMG_7083 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

De dagen die we in Berlijn hebben doorgebracht, hebben we wel goed doorgebracht. Mijn tante en haar vriend waren op bezoek en omdat die ook niet vies zijn van een lekker etentje hadden we voor zondag gereserveerd bij Katz Orange. Dit prachtige restaurant is gevestigd in een voormalige bierbrouwerij, er wordt gekookt met lokale producten en ik kan niet anders dan lovend zijn. De specialiteit des huizes is trouwens urenlang gestoofd vlees. En dan die zelfgemaakte frietjes! Mmm… Love this place!

Katz Orange
Adres: Bergstraße 22
OV: S Nordbahnhof

20150422 - IMG_7119 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Friedrichshain.

20150421 - IMG_7115 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Taco Tuesday! Bij Santa Maria Eastside kun je op dinsdag taco’s eten voor een Euro per stuk en de Margarita’s gaan over de toonbank voor een luttele € 4,-. Een prima plek om een dinsdagavond door te brengen met medeblogger Eva! Na meerdere bezoekjes aan Maria ben ik er uit: dit is mijn favoriete Mexicaan in Berlijn. Punt uit.

Santa Maria Eastside
Adres: Krossener Straße 18
OV: S+U Warschauer Straße

20150422 - IMG_7123 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Op de dag dat ik naar Nederland zou vliegen, staakte de Deutsche Bahn. Wonder boven wonder reden de S-Bahnlijnen die ik moest hebben wel. Met slechts een klein beetje vertraging kwam ik toch nog op tijd op het vliegveld. Pfew!

20150422 - IMG_7125 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

20150422 - P1130159 - BerlijnBlog

Hai Schönefeld! Hoewel het een van de lelijkste luchthavens is die ik ken, heeft het ook wel weer wat. Die bruine ramen met DDR-uitstraling hebben iets oubolligs. En omdat het vliegveld zo lekker klein is, ben je zo door de zekerheidscheck. Prima!

20150423 - P1130175 - BerlijnBlog

Wat een mazzel: precies toen ik in Nederland was stonden alle tulpenvelden in bloei. Ik ben absoluut niet zo’n emigrant die is vertrokken omdat ze was uitgekeken op Nederland. Ik ben vertrokken uit liefde voor Berlijn en ik vind het heerlijk om op z’n tijd wat dagen in mijn vaderland door te brengen. Dit is toch prachtig om te zien? Ik lijk wel een Nederlandambassadeur nu, haha!

20150423 - P1130173 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Stiekem moest ik wel een beetje lachen om die Engelse boys die selfies maakten met hun iPad tussen de roze tulpen. De foto was mooi geworden zeiden ze.

20150423 - P1130189 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Een must als ik in Nederland ben: het strand bezoeken. Ik zeg altijd dat Berlijn écht perfect zou zijn als er strand in de buurt zou zijn. Ik vind Berlijn geweldig en ik kan me geen betere stad voorstellen om te wonen maar het strand en de duinen zijn dingen die ik soms echt wel mis. Vroeger kon ik het lekker op de fiets af. Lekker uitwaaien, de frisse zeewind, de krachtige golven. Ik krijg er geen genoeg van.

20150423 - P1130194 - BerlijnBlog

Wandelen op het wad.

P1240567

Zo kwam de bovenstaande foto tot stand. In een schijtpositie tussen de modder. Charming he?

20150424 - IMG_7167 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

24 april 2015. En toen was de dag van mijn boeklancering ineens aangebroken. Inmiddels had ik de zenuwen niet meer helemaal onder controle, die gierden door mijn lijf. Maar van deze prachtlocatie in Amsterdam-Noord werd ik wel weer een beetje zen. Graag wilde ik mijn boek presenteren op een plek die ook echt bij mij en ‘Mijn Berlijn’ zou passen. Dat is gelukt! Café de Ceuvel in Amsterdam-Noord bleek erg geslaagd!

Café de Ceuvel
Adres: Korte Papaverweg 4

P1240602

Tussen de autogarages vind je deze toffe plek. Met een vegetarische bitterbal en een vlierbloesemsapje in je hand, kijk je uit over het water en de boten die daar aanmeren. Alhoewel, daar kwam ik zelf amper aan toe. Ik had gasten te ontvangen en een boek te presenteren!

P1240653

Na een prachtige speech van de uitgever en mijn redacteur, kwam ik zelf aan het woord. Nadat ik kort iets heb verteld over hoe Berlijn mijn hart heeft veroverd, was het tijd om het eerste boek te overhandigen. En aan wie kon ik dat beter doen dan aan mijn lieve moeder? Ondanks dat zij natuurlijk liever heeft gehad dat ik dichter in de buurt had blijven wonen, steunt me ze (en mijn vader ook!) me in alles wat ik hier doe. En daar ben ik zo ontzettend blij mee!

20150424 - IMG_7184 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Dit was zo’n bijzonder moment. Ik zag mijn eigen boek voor het eerst! Ik kan echt amper onder woorden brengen hoe magisch dat voelt. Ik ga het toch proberen ;-).

Ik vond het sowieso heel bijzonder om maandenlang aan een tastbaar eindproduct te werken. Ik ben gewend aan bloggen: ik heb inspiratie en schrijf een artikel. Allemaal losse stukjes voor een blog dat eigenlijk nooit écht af is. In de herfst vorig jaar ben ik begonnen om een boek te schrijven, iets dat een samenhangend geheel moest worden en op een gegeven moment af moest zijn. Maar ook dat begon met losse stukjes. Losse stukjes die steeds meer op zijn plek vielen in een persoonlijke reisgids die eigenlijk een soort ode is geworden aan Berlijn. Aan de hand van mijn favoriete tips, weetjes en foto’s neem ik je mee door het Berlijn waar ik zo van hou. De stad waar je jezelf kunt zijn, waar je je vrij voelt, waar de geschiedenis op elke hoek van de straat op de loer ligt. En om dan in handen te hebben wat je maandenlang voor ogen hebt gehad, en waar je maandenlang aan hebt gewerkt, is zó bizar. Dat wat voor mij maandenlang een ellenlang Word-document is geweest, is nu een boek. Mijn boek! Het is handzaam maar groot genoeg om mooie foto’s in af te beelden. Het is informatief maar brengt de sfeer ook goed over. Ja, ik ben er zó ontzettend blij mee!

Wil je meer weten over hoe het boek tot stand is gekomen? Eerder schreef ik het artikel van BerlijnBlog naar BerlijnBoek.

11 Mijn Berlijn presentatie.

Ik signeerde wat boeken. Supervet! Ik voelde me helemaal BN-er, hihi. Wil je ook een gesigneerd exemplaar? Kom dan op 9 mei naar de Dutch Art & Design Gallery in Berlijn! Daar zal ik zijn om wat te vertellen over mijn boek. Natuurlijk kun je het boek direct kopen en laten signeren.

P1240679

Een mega poster met mijn boek en mijn hoofd erop. Hoe cool is dat?

P1240684

Ik heb oprecht genoten van de geweldige dag. Er zijn zoveel lieve vrienden, familieleden en medebloggers naar mijn presentatie gekomen. Het was echt AWESOME! Hier zie je mij met Tara, Jamie en Merel. Merel heeft zelfs een stukje van de boekpresentatie gevlogd (dat wilde ik zelf ook doen maar ben ik door alle overweldiging vergeten… Sorry!) en ook al een ontzettend mooie recensie geschreven over Mijn Berlijn op degroenemeisjes.nl. Thanks girls!

Ik wil iedereen bedanken die er was, maar ook iedereen die aan me heeft gedacht, iedereen die me met berichtjes hebben gesteund, iedereen die mijn blog bezoekt of actief volgt, iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Ik had nooit gedacht dat een BerlijnBlog ooit tot een BerlijnBoek zou leiden maar ik ben er erg dankbaar voor en trots op! Bedankt!

15 Mijn Berlijn presentatie.

Hier staan Sander en Anne aan mijn zijde. Sander die het vertrouwen in mij had en ‘Mijn Berlijn’ wilde uitgeven en Anne die mijn boek heeft geredigeerd. Bedankt!

17 Mijn Berlijn presentatie.

Jaaaa! Daar is ‘ie dan! Heb je ‘Mijn Berlijn‘ nog niet in huis maar wil je wel graag? Je kunt het boek voor € 17,95 bestellen bij Bol.com (als je via deze link bestelt krijg ik er zelf nog een kleine vergoeding voor van Bol.com) of bij iedere andere boekenwinkel in Nederland of België.

20150425 - P1130216 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

De volgende dag waren we in Rotterdam. Ik was erg benieuwd naar de nieuwe markthal en ik ben absoluut niet teleurgesteld. Afwisselende stands, goede prijzen, lekker eten. Aanrader!

20150425 - P1130229 - BerlijnBlog

Ohhh, er gaat echt bijna niets boven een verse warme stroopwafel! Zó lekker! De hapjes die ik als Nederlander in het buitenland het meest mis zijn: verse stroopwafels, Hollandse nieuwe en kroketten. Dat is dus ook vrijwel het enige wat ik tijdens mijn weekend in Nederland heb gegeten ;-).

20150425 - P1130242 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Een mooi contrast tussen glazen kantoorgebouwen en bakstenen huizen. Sowieso vind ik Rotterdam een mooie stad vol contrasten. Net als Berlijn is deze stad geen klassieke schoonheid maar heeft het wel een fijne, relaxte en alternatieve sfeer.

20150425 - P1130251 - BerlijnBlog

Het elegante vrouwenbeen van Rotterdam.

20150425 - IMG_7219 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

We bezochten de tentoonstelling ‘Rotterdam in the Picture’ in het fotografiemuseum. De collectie is ontzettend omvangrijk met foto’s van verschillende fotografen uit verschillende periodes. Erg gaaf om te zien hoe Rotterdam eigenlijk altijd al zo vooruitstrevend is geweest.

20150425 - P1130293 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Djeez! Wat is dat Rotterdam Centraal gaaf geworden zeg! Daar kun je me toch een partij kekke foto’s maken.

20150425 - IMG_7223 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Het moment waarop ik me een buitenlander in Nederland voel: als ik met het openbaar vervoer ga. Als je geen OV-chipkaart hebt (omdat je die bijvoorbeeld in Berlijn in een ‘handig bakje’ hebt laten liggen), mag je dus mooi voor elk treinkaartje een Euro toeslag ophoesten. Dat zijn meer Euro’s geweest dan me lief is, kan ik jullie vertellen. Wat ik me ook afvroeg: waarom is uitchecken met zo’n ticket verplicht? Ich verstehe nur Bahnhof. 

20150425 - IMG_7233 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Maar er zijn ook redenen waarom ik het treinen in Nederland heerlijk vind. Moet ik hier nog woorden aan vuil maken?

20150425 - P1130313 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Of dit? Prachtig toch! Haarlem station is een schoonheid. Dit keer ben ik ruim 4,5 maand niet in Nederland geweest en het is grappig hoe je dan anders tegen dingen aan gaat kijken. Er waren tijden dat ik dagelijks op dit station kwam. Dan zie je de schoonheid niet meer echt. Maar als je er zo’n tijd niet meer bent geweest kijk je ineens als een toerist naar je eigen stad.

20150425 - P1130324 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

20150425 - P1130327 - BerlijnBlog

Haarlem. Wat ben je mooi! Het weekend in Nederland was extra bijzonder want mijn ouders waren alweer 30 jaar getrouwd. Nog een feestje! Om dat te vieren gingen we heerlijk dineren bij Colette, aan de voet van de Grote Markt.

20150425 - P1130345 - BerlijnBlog

De Spaarne in het blauwe avondlicht.

20150426 - IMG_7240 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Deze foto maakte ik ooit eens op de Frankfurter Allee. Nu hangt hij in schilderijformaat bij mijn ouders in huis. Zo leuk!

20150426 - IMG_7250 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Ik kwam meer tegen in mijn ouderlijk huis: de eerste blogs die ik vanuit Berlijn schreef! Toen ik hier kwam studeren hield ik een blog bij om het thuisfront op de hoogte te houden van – zoals ik het zelf noemde – mijn wilde avonturen in Berlijn. Dat deed ik via web-log.nl, helaas bestaat het portal niet meer, maar mijn papa heeft alles uitgeprint! Zo hilarisch om terug te lezen! Het was een geweldige tijd om in het buitenland te studeren. Als je die kans krijgt, moet je dat zeker doen!

20150426 - P1130349 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

De laatste uurtjes van mijn Nederlandbezoek bracht ik in onze hoofdstad door. Ik vind het zo cool dat er een piano staat op Amsterdam Centraal! Ik kan me voorstellen dat dit echt een genietmomentje kan zijn tussen de drukke ochtendspits door. Ze zouden er ook eentje op de Warschauer Brücke moeten neerzetten… Of op Alexanderplatz!

20150426 - P1130352 - BerlijnBlog

Heerlijk langs de Amsterdamse kanalen slenteren. Ik voel me nog altijd best thuis in mijn studentenstad en geniet van het bekijken van alle gevels. Ik vind het zo grappig dat ik me eigenlijk op zoveel plekken thuis kan voelen. Hoewel ik me toch ineens een stuk minder thuis voel als ik in het Engels word aangesproken of ik de weg wel kan vinden… Ehhh.

20150426 - P1130357 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Wat een stoere bolide! Ik heb niets met auto’s en ik heb d’r ook absoluut geen verstand van maar die oude modellen vind ik altijd wel mooi om te zien.

20150426 - IMG_7269 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Deze hond heeft het goed begrepen. Geen zorgen, zorg maar dat je geniet! Ik ontdekte Sweet Cup, een onwijs leuk zaakje op een plek waar je het zó niet zou verwachten: vlak achter het Leidseplein. Dus mocht je in die buurt nog een uitstekende koffie of thee zoeken, hier moet je wezen.

Sweet Cup
Adres: Lange Leidsedwarsstraat 101L

20150426 - P1130411 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

20150426 - IMG_7283 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

Dag Amsterdam!

20150427 - IMG_7292 - BerlijnBlog Hipstagrams 35

En hoe fijn en leuk ik Rotterdam, Haarlem en Amsterdam ook vind. Berlijn is nu écht mijn Heimat. De plek waar ik me toch wel het meest thuis voel en waar ik het meest gelukkig ben. Daar kan geen haring, stroopwafel, kroket, strand of grachtenpand tegenop!

Ondanks dat de Berlijnplaatjes schaars waren, hoop ik dat je het leuk vond om mijn Fotodagboek te bekijken! Ben jij wel eens toerist in eigen land?

liebegruesse

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This