Boys Noize is een Duitse electro/techno producer en DJ, genaamd Alexander Ridha. Ridha runt ook het gelijknamige label Boysnoize Records, opgericht in 2005. Deze electro DJ is geboren in Hamburg maar leeft naar tevredenheid in Berlijn. Sinds het uitbrengen van zijn debuutalbum “Oi Oi Oi” geniet Boys Noize sinds 2007 van wereldwijde bekendheid. Oi Oi Oi werd met lovende kritieken ontvangen en leverde de Duitser door zijn eigenzinnige stijl grote bekendheid op.

Nog altijd zorgen de remixen van Boys Noize van onder andere Depeche Mode, Kaiser Chiefs, Bloc Party en Monster Magnet voor explosies op de dansvloer. Ook zijn eigen latere album “Power” uit 2009 is een succes. Volgens eigen zeggen ging Ridha met “Power” voor meer variatie. Met tracks als “Gax” (een prima “feel good” binnenkomer van het album), “Nerve” (een wat trager nummer, dat niet weet te overtuigen), “Drummer” (origineel en pakkend nummer, met opbouwende beat en swingend ritme) en “Rozz Box” (weinig aansprekend nummer, in laag tempo) laat hij inderdaad meer variatie horen dan we wellicht op voorhand hadden gedacht.

Optredens van Boys Noize wisselen eigen successen af met een aantal gelikte remixen. Benieuwd? Boys Noize treedt op tijdens het Berlin Festival over twee weken op Tempelhof.

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Evenementen Om te doen Nieuws & Updates Om te weten Muziek
Sort by
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This