De DRR leeft niet alleen door in de geest van menig Duitser, ook in Nederland wordt er nog de nodige aandacht besteed aan de DDR. Onder andere in het kleine particuliere DDR museum in Monnickendam. Talrijke voorwerpen, gepresenteerd in 13 vitrines, vertellen over leven, werken en politiek in de DDR. Het kleine, particuliere museum bezit een uitgebreide collectie consumentenartikelen, officiele documenten (van bij voorbeeld de SED, de grensbewaking en de Stasi), medailles, brochures en foto’s. Daarnaast zijn er meer persoonlijke herinneringen die laten zien hoe DDR-burgers zich door de staatsbureaucratie een weg baanden. Het DDR-Museum komt voort uit de privé-verzameling van Friso en Thea de Zeeuw, die na de val van de Berlijnse muur zijn begonnen met het verzamelen van alles wat met de DDR te maken heeft. Ook op de website van het DDR museum is veel informatie te vinden, alsmede allemaal interessant beeldmateriaal.

Wil je het museum bezoeken? Dan dien je wel even vooraf een afspraak te maken. Het museum is namelijk klein en biedt slechts plaats voor 10 bezoekers. Voor de prijs hoef je het bezoek niet te laten, want voor slechts €2,50 sta je binnen en wordt je ook nog van een kopje koffie of thee voorzien. Ik ben wel benieuwd of er al mensen zijn die het DDR museum hebben bezocht?


Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This