Er zijn veel restaurants in Berlijn, daarvan is het aandeel vegatarische restaurants niet zo heel erg groot. Hoewel er de laatste tijd in Berlijn steeds meer aandacht komt voor bio en vegatarisch eten (onlangs opende er al een vegetarische imbiss in Berlijn) is er volgens de eigenaar van Gorilla natürlisches Fastfood nog genoeg ruimte voor vegetarisch eten in Berlijn.

Het idee achter Gorilla is om alleen maar vegetarisch eten te serveren in een fast food concept. Het idee is allemaal ontstaan in de Berliner Zoo waar Matthias Rischau (de persoon achter het concept) met zijn dochter naar de apen ging kijken. Gorilla’s eten geen vlees, de basis van het idee.

Gorilla bestaat nu al ruim 2 jaar en heeft verschillende locaties in Berlijn. De producten worden allemaal samengesteld op een centrale locatie net buiten Berlijn. De salades, soepen en broodjes worden vervolgens allemaal vers naar de winkels in Charlottenburg, Mitte en Zehlendorf gebracht. Aangekomen in de resaurants kun je zelf je menu samen stellen, het werkt als een buffet. Voor een gevarieerd bio menu ben je ongeveer 7,50 euro kwijt die je “fast” kunt nuttigen.

Ook zijn deze stylisch aangeklede restaurants uitermate geschikt wanneer je geen zin hebt om in je hotel te ontbijten. Begin de dag goed met een lekker vers sapje in Gorilla. De locaties van de restaurants kun je vinden op onderstaande kaart.


Größere Kartenansicht

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This