Men neme het concept van een kantine, stands met gevarieerd street food en een hippe inrichting. Taadaa: Kantini is geboren. De gloednieuwe street food markt in het hippe winkelcentrum Bikini opende deze maand haar deuren. Aangezien ik zelf sinds een paar weken om de hoek werk, kon de timing wat mij betreft niet beter zijn. Eindelijk een toffe plek in Charlottenburg waar je voor een leuke prijs lekker en gevarieerd kunt eten!

Van currywurst en pasta tot poke en bibimbab

Op 1.800 m² is zo’n beetje alles te vinden wat momenteel hip en happening is op culinair gebied. Koreaanse Bibimbab, Hawaiiaanse Poke en Oriëntaalse hummus worden naast elkaar vers bereid. Het aanbod wordt aangevuld met klassiekers als pasta, typische Berlijnse Currywurst en burrito’s. Voor een gerecht betaal je niet meer dan € 10,-.

13 internationale food stands

In totaal maken er 13 kraampjes onderdeel uit van het concept Kantini. Omdat ze zich allemaal op een andere keuken richten, is het aanbod erg gevarieerd. Voor ieder wat wils en daarmee de ideale plek om te gaan eten met groepen die het niet snel eens kunnen worden of als je gewoon veel verschillende dingen wilt uitproberen. Tussen het aanbod zitten geen grote namen uit de Berlijnse street food scene, maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen.

 1. Berliner Curry Company – Currywurst met een originele twist. Bestel je Berlijnse klassieker hier met sauzen als mango/limoen en gerookte chili chipotle
 2. BibiMix – Koreaanse cult: bibimbab met vegetarische (mijn favoriete combi: ei en kimchi!) of vleestoppings naar keuze
 3. Chaparro Cocina – Mexicaanse quesadillas, burrito’s en taco’s met uiteraard een flinke klodder guacamole
 4. Copper & Flint – Brownies, cookies, ijs. Hier moet je wezen voor een dessert of om je zoete honger te stillen
 5. Djiamalaya – Israëlische hummusgerechten met verschillende toppings naar keuze
 6. Frai – Stel je eigen gerecht samen met vegane, vegetarische, paleo en low-carb ingerediënten
 7. Madrido – Spaanse keuken
 8. Madrido Bar – Bij de Spaanse bar kun je een cocktail laten mixen
 9. Pasta Deli – Italiaanse pasta met dagelijks 10 vers gemaakte sauzen, van klassieke bolognese tot luxe Pink Canadian (gerookte zalm met kreeftboter)
 10. Royals & Rice – Vietnamese burgers, sushi en summer rolls
 11. Sons of Mana – Hawaiiaanse poke bowls met rauwe vis (ik ga het liefst voor de zalm bowl met edamame, zeewier en guacamole)
 12. Talking Beans – Warme crepes en wafels vers van de plaat
 13. TerrAmare – Italiaans streetfood, van Turijnse Tramezzini (panini) tot Mozzarella in Carrozza (mozzarella in gefrituurd brood) uit Campania

Favoriet tot nu toe: Hawaiiaanse poke bowl met zalm. Ik waan me spontaan weer even op onze huwelijksreis in het waanzinnig mooie Hawaii

Bij Sons of Mana kun je ook je eigen poke bowl samenstellen, met verschillende basissen (bv. rijst of quinoa), proteïnen (bv. vis of tofu) en toppings (bv. mango of avocado)

Bij de Berliner Curry Company wordt de Berlijnse snackklassieker geserveerd met zes verschillende originele currysauzen. De saus is ook leuk om cadeau te geven!

Kantine of street food markt?

Kantini is qua opzet een beetje een mix uit een kantine (of mensa) en een street food markt. De 13 stands zijn in tegenstelling tot een klassieke street food markt permanent en staan niet op wielen, het eten daarentegen heeft gelukkig weinig overeenkomsten met de gemiddelde kapotgekookte kantinemaaltijd. De gerechten die ik gezien en getest heb worden allemaal met verse ingrediënten voor je neus bereid. Net als in een kantine worden de dienbladen, borden en bestek op een centraal punt verzameld. De hoeveelheid afval van wegwerpbestek op een gangbare street food markt is daarmee stukken minder. Nog een pluspunt uit de kantinewereld: de markt is heel ruim opgezet en met lange banken, trappen vol kussens en schommels is er genoeg zitplek. Natuurlijk hoeft er geen label op Kantini geplakt te worden maar de oprichters lijken echt goed over het concept te hebben nagedacht en hebben het beste uit twee werelden samengebracht. Ik vind het een mooi concept!

Net als in een kantine is er veel zitruimte in Kantini. Gecombineerd met veel daglicht en groen maakt dat het een hele fijne lunchstek

Wel heel hip en stijlvol ingericht voor een kantine. Kantini is daarmee een perfecte mix tussen een kantine en een street food markt

Street food paradijs tussen de concept stores

De street food kantine Kantini is te vinden op de bovenste verdieping van winkelcentrum Bikini. Bikini Berlin opende in 2014 als eerste ‘concept mall’ in Berlijn. Een winkelcentrum dat niet wordt gedomineerd door grote ketens maar waar ruimte is voor tijdelijke concept stores, tentoonstellingen en initiatieven van lokale ondernemers. Een enorm – maar wat mij betreft zeer positief – contrast met de omliggende winkelketens in de Kurfürstendamm en de meeste andere winkelcentra in Berlijn. Speerpunten zijn eerlijk ondernemen, kansen geven aan startende ondernemers en de verbintenis met de natuur (vanaf het terras heb je zelfs uitzicht op de rondrazende bavianen in de zoo – hoe tof is dat?).

Het enige wat eigenlijk nog miste in Bikini was een leuke plek om te eten. Her en der waren er al wat cafés te vinden, maar echt sprake van leuke restaurantconcepten was er eigenlijk nog niet. Wat dat betreft is Kantini de perfecte en logische volgende stap voor Bikini. Met stands die waarde hechten aan kwalitatief en eerlijk eten, past de Kantini helemaal in het concept van het winkelcentrum. Net als in het winkelcentrum zijn ook hier twee boxen te vinden die geen permanente huurders hebben, maar waar ruimte is voor tijdelijke pop-up concepten (momenteel voor een oliewinkeltje en een smoothiebar).

Lunchen in een Pinterest-perfect wereld

Niet alleen liefhebbers van lekker eten komen hier goed aan hun trekken, ook de architectuur en inrichting zijn het bekijken waard. Er hangen planten en spiegels aan het plafond, betonnen zuilen zijn beplakt met vintage dierenposters en de eetstands zijn in een kleurrijk industrieel jasje gestoken. Je raakt er niet uitgekeken! Niet verwonderlijk dat het interieurconcept van Werner Aisslinger kwam, zijn studio heeft ook gezorgd voor de inrichting van het nabijgelegen 25Hours Hotel, één van de tofste hotels in Berlijn op dit moment. Zijn idee is vooral om te inspireren met verrassende combinaties van materiaal en stijl. Zo worden items van de vlooienmarkt gecombineerd met moderne bouwelementen. Één van de hoogtepunten is het grote raam, dat zorgt voor veel daglicht maar ook voor een mooi uitzicht op de vogelvolière in de Berliner Zoo. Laat ik het zo zeggen, ik zou er niets op tegen hebben als deze man mijn woning zou komen stijlen ;-).

Veel van de inrichting zou ik ook zo in mijn eigen woning neer kunnen zetten ♥

Ook voor leesvoer is gezorgd

Keuzestress? Draai dan aan het rad bij de ingang en laat de keuze aan het ‘Glücksrad’ over

Een bezoek aan Kantini is uitstekend te combineren met een rondje shoppen in Bikini

Kantini

Wat: een Street Food Markt met 13 verschillende permanente stands
Waar: in winkelcentrum Bikini, dat bekend staat om de vele concept stores en het uitzicht op de ernaast gelegen dierentuin
Adres: Budapester Straße 38-50, Berlijn-Charlottenburg
OV: S+U Zoologischer Garten
Openingstijden: maandag t/m zaterdag, 10:00 – 20:00 (dezelfde openingstijden als Bikini)

Met de komst van Kantini is Bikini niet alleen een toffe plek meer om te shoppen, maar ook om wat te eten. Charlottenburg wordt daarmee steeds hipper en veelzijdiger. Ben jij al bij de Kantini wezen kijken? Ik ben benieuwd naar jouw favoriete kraam!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This