Met mijn werkplek aan de Spree zie ik nog wel eens spannende dingen, en dan hoofdzakelijk dankzij het “Cuvryveldje”. Het Cuvryveldje is altijd al een beetje een alternatief oord geweest voor feestjes, picknicks en het luisteren van muziek. Het is een rustig stukje Berlijn in de haast van Berlijn, langs de Spree en onder het typerende graffitiwerk van Blu. Er zijn al veel toekomstplannen voorgesteld voor dit buitengewone veld, maar tot op heden is het op weinig concreets uitgelopen. Tot BMW Guggenheim Lab hier een vestiging wilde openen. Ook dit idee is niet met open armen ontvangen – dat Guggenheim op deze manier aan imagebuilding wil doen, de omwonenden zal verdrijven en de huren in de omgeving verder zal laten stijgen zijn de meest gehoorde argumenten tegen de komst van het Lab. Inmiddels heeft de organisatie eieren voor zijn geld gekozen en zijn de plannen verplaatst naar de Pfefferberg in Prenzlauer Berg.

En precies op de plek waar het Guggenheim Lab zich wilde vestigen wordt nu naar hartelust gekampeerd. Het begon met “Flieger”, een Kreuzberger die zich beklemd voelde in zijn woning. En omdat het Cuvryveldje nog altijd bestemmingsloos is besloot de Flieger hier met zijn tent neer te strijken. Dit heeft echter niets te maken met protest of demonstratie, gewoon relaxed even genieten van het alleen zijn. Inmiddels is het over met de eenzaamheid en hebben meer dan 40 andere hippies zich bij der Flieger aangesloten en is het een bonte boel van nietsdoenerij aan de Spree geworden. Zo nu en dan bouwt ook een verdwaalde toerist een tentje op langs de Spree. De locatie is natuurlijk super zo langs het water met uitzicht op de Oberbaumbrücke.

Zolang de nieuwe bewoners van het Cuvyveldje niet voor teveel overlast zorgen wordt de kampeeractie gedoogd. Ondertussen kijk ik vanaf mijn bureau toe hoe er aan de andere kant van het water lekker gerelaxed wordt. Mij benieuwen hoe lang dit uitzicht nog zo blijft… Mocht je in die tussentijd nog een goedkope accommodatie zoeken in Berlijn, neem je tentje mee en zet hem op langs de Spree.

Cuvry 012

Cuvry 011

Cuvry 010

Cuvry 009

Cuvry 008

Cuvry 007

Cuvry 006

Cuvry 005

Cuvry 003


Größere Kartenansicht

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This