In Berlijn zijn er ontelbaar veel leuke en betaalbare restaurantjes te vinden wat de verleiding groot maakt dagelijks buiten de deur te eten. Hartstikke leuk natuurlijk, maar daardoor is de verleiding groot zelf de keuken niet meer in te duiken. Het argument dat je zelf geen tijd of inspiratie hebt om in de keuken te staan gaat vanaf nu niet meer op. Want, Kochhaus zit drie keer in Berlijn! Je vind de filialen in Kreuzberg, Prenzlauer Berg en Schöneberg.

P1000189Kochhaus

Het concept van Kochhaus? Een winkel die niet is ingedeeld naar producten, maar naar recepten. Ze noemen het zelf een “doorwandelbaar kookboek” (das begehbare Rezeptbuch). Je koopt als het ware de ingrediënten en de kookinstructies voor een door Kochhaus samengesteld gerecht voor 2 (of een veelvoud daarvan) personen met een prijs die varieert van 2€ tot 10€ per persoon. Er blijven geen restjes over omdat je puur de ingrediënten aanschaft die nodig zijn voor het gerecht (dus bijvoorbeeld 1 ui en drie takjes basilicum) in plaats van veel te veel (wéér 3 kilo uien en een basilicumplant die na twee weken het loodje legt). Mocht je toevallig net die 3 kilo uien in huis hebben, dan ben je natuurlijk niet verplicht die ui te kopen. Ideaal  concept voor kleine huishoudens, mensen met een kleine voorraadkast of toeristen met keuken.

P1000251Kochhaus

P1000183Kochhaus

P1000248Kochhaus

P1000182Kochhaus

P1000187Kochhaus

De gerechten zijn allemaal vrij snel en makkelijk op tafel te toveren met een bereidingstijd van tussen de 30 en 40 minuten. Er is keuze uit een aantal verschillende gerechten die rouleren. Meestal zijn er twee soepen, verschillende hoofdgerechten en twee nagerechten met een passend wijnaanbod. Er is voor ieder wat wils (vegetarisch, vlees, vis etc.). De kookinstructies zijn opgedeeld in stappen met plaatjes. Als je dus niet helemaal uit het Duits komt (ik had in het begin nogal moeite met “kookboekenduits”) is dit naast een lust voor het oog ook een goede hulp. Vorige week maakte ik een risotto met prei, appel, tijm en hazelnoten en deze was erg lekker!

IMG_8192Kochhaus

Verder heeft Kochhaus ook nog een kleine lunchroom en een leuk aanbod van mooie keukenproducten en kookboeken. Kochhaus heeft zelf ook een tweetal kookboeken (“Einfach schnell genießen” en “Einfach selber kochen”) uitgebracht in dezelfde stijl als de recepten. I love it!

Mijn voornemen voor het komende jaar: meer koken en minder buiten de deur eten.

P1000313Kochhaus

P1000308Kochhaus

P1000311Kochhaus

 

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This