Een restaurant met een Michelinster in Kreuzberg. Misschien niet de eerste associatie die je bij deze wijk zult hebben, maar het is toch echt waar. Aan de Paul-Linckeufer – één van de mooiste stukjes Kreuzberg als je het mij vraagt – zit het restaurant Horváth. Dit restaurant staat onder leiding van chefkok Sebastian Frank. Zijn Oostenrijkse roots komen terug in de gerechten welke ik bestempel als traditioneel doch innovatief. De Oostenrijkse keuken met een fusiontwist dus! De inrichting van het restaurant is knus en gezellig. Het personeel is kundig maar enigszins langzaam. Het menu bestaat uit regionale producten uit het seizoen. Genoeg ingredienten dus voor een chique avondje uit in ieder geval.

Kalfsfilet was mijn favoriet.

 

Voorgaand weekend liet ik mezelf verrassen door het herfstmenu in Horváth. Van 20:00 tot 24:00 heb ik me volgestopt met het 8-gangenmenu met daarbijpassende wijnen. Volgegeten, lichtelijk tipsy maar vooral voldaan en verrast van het menu verliet ik het restaurant. Het herfstmenu bestaat in totaal uit 12 gangen waarvan je enkele gangen uit kunt kiezen of een 4-, 8- of 12-gangenmenu kunt bestellen (dit laatste is verhoudingsgewijs natuurlijk goedkoper). Daarbij krijg je nog een verzameling broodsoorten met zelfgemaakte boter en een zoute botermousse. Mijn persoonlijke hoogtepunten uit het menu waren de ijsbergsla met gegrilde peterselie en zalmkaviaar (verrast door de ijsbergsla!), het extreem malse kalfsfilet met brocollisaus en de baars met paling en spruitjes. Champignonijs met gegarneerde aubergie was ook wel een bijzondere afsluiter maar niet per se mijn favoriet. Zoals je kunt lezen is het een echt herfstmenu waarin ook de klassiekers champignon en pompoen (gezoet in een nagerecht weliswaar) niet ontbraken.

Een lieve duit kost zo´n menu natuurlijk wel, maar een 4-gangenmenu is nog best te betalen (€56). Voor het 8-gangenmenu (€89) en het 12-gangenmenu (€114) betaal je meer. De menu´s worden regelmatig afgewisseld en aangepast aan het seizoen.

restaurant-horvath

20121024-194100.jpg

20121024-194122.jpg

 

Horváth
Adres: Paul Lincke Ufer 44a, 10999 Berlin
Tel: (+49) 030 61289992
OV: U-bhf Kottbusser Tor


View Larger Map

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This