Thermen Europa Center
In een drukke stad als Berlijn is het nodig ook af en toe lekker te ontspannen en de drukte te ontvluchten. Waar kan dat nou beter dan in een heerlijke sauna? Mijn favoriete sauna in Berlijn is het “Thermen am Europa Center”, dit is een sauna in de kern van Berlijn op de daken van het Europa Center.

Heerlijk tijdens het zwemmen uitkijken over de daken van Berlijn, kapot zweten in de Aufguss of stomen in het stoombad. Alle basisbehoeften zijn er en voor de liefhebbers is er ook nog een beautycentrum. Een hele dag ontspannen heb je al voor 18,80.

Faciliteiten

De kleedruimtes zijn, net als de rest van het complex, redelijk gedateerd maar gelukkig wel schoon.

De Aufguss is met stip mijn favoriete bezigheid in deze sauna en ook de reden waarom dit mijn favoriete sauna is. Bij het Aufguss-ritueel (het door de ‘Saunameister’ opgieten van water met etherische oliën) wordt in korte tijd zeer veel warmte overgedragen door condensatie van oververhitte waterdamp op de koelere huid. De hoge luchtvochtigheid doet de gevoelstemperatuur enorm stijgen en de huidporiën openen zich maximaal. Bij de honing-Aufguss wordt het warme natte lichaam vervolgens ingesmeerd met honing voor een optimaal zuiverend en verzorgend effect. Elk half uur is er een Aufguss in een van de twee finse sauna’s in het complex. Bereid je goed voor, deze Aufguss (ook wel opgieting) is een stuk heter dan je waarschijnlijk gewend bent uit Nederland. De geuren verschillen elke Aufguss en lopen uitein tussen kruidige geuren en fruitige geuren: voor ieder wat wils!

Verder zijn er Finse sauna’s, stoombaden, afkoelbaden, een zwembad (binnen en buiten), bubbelbaden en een restaurant.

Thermen sauna

Entreeprijzen

Waar je in Nederland al gauw 30 euro moet neertellen voor een dagje sauna ben je in Berlijn gelukkig stukken goedkoper uit: een dagkaart kost 18,80. Wanneer je ook gebruik wilt maken van handdoeken, badjas, slippers en shampoo kom je uit op 29,80, best een redelijke prijs. Verder gelden er kortingen voor avondbezoek, studenten en bezoekjes van korter dan 3 uur.

Thermen am Europacenter van boven

Saunalocatie

De locatie van deze sauna is uniek, bovenop het Europa Center. Vanuit de sauna heb je dan ook uitzicht op de Gedächtniskirche en de grote Mercedes ster die de top van het Europa Center siert. De ingang is wellicht lastig te vinden en bevindt zich aan de achterkan van het Europa Center in de Nürnberger Straße 7. Vanaf hier kun je met de lift omhoog naar de receptie.


Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This