Op het eerst gezicht een doodgewone  supermarkt, verstopt  onder de spoorburg van station Zoologischer Garten. Het onooglijke naamschild en het grote aantal dronkaards dat standaard voor de deur bivakkeert werken alles behalve uitnodigend. Binnen, eenmaal door de onhandige draaipoortjes gevochten, tref je een drukke, volgestalde winkel, waarbij logica veelal ontbreekt. Ook de inrichting laat te wensen over. Zelfs na een recentelijke verbouwing lijkt de tijd er stil te hebben gestaan.
Toch roept deze winkel een warm gevoel op bij vele Berlijners.

De Ullrich Verbrauchers Markt in Charlottenburg is een begrip, en wordt wel eens liefkozend “der Ulle am Zoo” genoemd. Der Ulle dankt zijn populariteit aan de extreem royale openingstijden. Het is namelijk één van de weinige supermarkten in Berlijn die ook op zon- en feestdagen geopend is. De redder in nood voor workaholics.

Daarnaast wordt de winkel aanbeden om het ongekend brede assortiment. Het is een supermarkt die neigt naar een klein warenhuis. Talloze sterke dranken, uitgebreide keus aan Dosenbier, voorgesneden groentes (vind ze maar eens in de Duitse supermarkt) en zelfs een volledig pad enkel met chips en andere Knabbereien (eveneens een unicum in de Duitse supermarkt) zijn redenen dat bezoekers vanuit alle bevolkingslagen er graag inkopen. Een bezoekje aan de Ullrich is een must voor iedereen die de Berlijnse cultuur wil ervaren.

Ullrich am Zoo

Hardenbergstrasse 25
S-/U-bahn Zoologischer Garten
www.ullrich-verbrauchermarkt.de

Ullrich heeft zijn eigen fanclub op Facebook: “ULLRICH AM ZOO muss Weltkulturerbe werden!

Openingstijden
Ma – za: 9:00 – 22:00
Zon- en feestdagen: 11:00 – 22:00

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This