Naast het gangbare straatverkeer van Berlijn, wat hoofdzakelijk uit taxi’s en bussen bestaat, rijdt er ook wel eens iets opmerkelijks rond. Wie vaak in Berlijn komt herkent het logo van “Robben en Wientjes” misschien wel, anders kun je ze makkelijk herkennen aan de vrolijke blauwe zeehonden. Deze huurbusjes vielen bij mij altijd direct op vanwege hun opmerkelijke naam (vooral voor Duitse begrippen). Nu zijn deze verhuurbusjes opzich niet zo heel vreemd maar uit deze verhuurbusjes is wel een opmerkelijk concept ontstaan: Wientjes Mobile Bar.

Wientjes Mobile Bar is een “mobiele bar” die enigszins creatief met de Berlijnse regelgeving omspringt. Deze bar, die bestaat uit 4 kleine vrachtwagentjes, vormen samen een bar. Elk van de wagens beschikt over een deel van het interieur. Ze spreken gezamelijk af op verschillende plekken in de Berlijnse om zo van hun vier bardelen één bar te maken. Zo trekken ze door de stad om niet gepakt te worden door politie maar om wel de meest hippe partyanimals van Berlijn te vinden. Vanzelfsprekend is vooraf dus ook niet bekend waar deze party unit zich zal bevinden. Een leuk idee, dat is het zeker.

Kijk onderstaand filmpje voor een sfeerimpressie.

Wientjes’ mobile bar from pz on Vimeo.

Via Rebel:art.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This