Goed nieuws voor mensen die met het vliegtuig naar Berlijn willen! De Ierse low-cost maatschappij Ryanair heeft namelijk een uitbreiding van haar routenetwerk gedaan op de luchthaven Düsseldorf-Weeze (NRN). Er komen enkele tientallen bestemmingen bij voor de maatschappij waaronder een aantal binnenlandse vluchten. Vanaf eind oktober is Berlijn-Schönefeld (SXF) een nieuwe bestemming. Er wordt 1x per dag een verbinding aangeboden; op zondag, maandag, woensdag en vrijdag zelfs 2x per dag.

De verbinding is zeer interessant voor mensen die in het grensgebied wonen en met name voor Nederlandse reizigers uit Limburg, aangezien het vliegveld Düsseldorf/Weeze vlakbij bij de Nederlandse grens ligt, ter hoogte van de plaats Venray.

Prijzen

De prijzen zullen naar alle verwachting ook aantrekkelijk zijn, Ryanair staat tenslotte bekend om zijn lage stuntprijzen. Daarnaast hoeft er op deze kleine luchthaven minder tax te worden betaald als op Schiphol, en voor de mensen met een auto, die kun je hier ook veel goedkoper parkeren.

De valkuil is bij Ryanair echter dat je extra betaalt voor je bagage (€ 9,00), betalen met creditcard en andere kosten die niet bij de stuntprijs zitten inbegrepen.

Ik heb net even een check gedaan voor vluchten in december en deze zijn spotgoedkoop! Voor € 20,00 kun je al heen en weer. Mocht je dus last-minute nog naar Berlijn willen… grijp dan nu je kans!

Route Düsseldorf Weeze – Berlijn Schönefeld

Let erop dat Ryanair vanaf NRN vliegt, en niet vanaf DUS, de officiële luchthaven van Düsseldorf. Het zal niet de eerste keer zijn dat reizigers vanuit Düsseldorf bij het verkeerde vliegveld staan en dat komt mede door niet volledige informatie van Ryanair. Let hier dus even extra goed op!

Je kunt de luchthaven NRN bereiken met de bus, er rijden speciale buslijnen vanaf Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Arnhem. Kijk voor meer informatie (Nederlands) op www.airport-weeze.de
. Ook is het vliegveld met de trein te bereiken. Kijk voor meer informatie op www.bahn.de.

Vergelijk vliegprijzen naar Berlijn

Een paar bekende websites om je vliegtickets te boeken, en de vliegprijzen te vergelijken zijn Cheaptickets.nl/Berlijn en vliegtickets.nl.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This