Januari is aangebroken en dat betekent dat menig modehartjes sneller gaan kloppen, de Berlijnse Fashion Week staat namelijk weer voor de deur! Half modeliefhebbend Europa zal zich verzamelen in Berlijn, waar op de Bebel Platz, de meest vooraanstaande ontwerpers zullen samen komen om hun collecties voor de herfst en winter 2010/2011 te tonen en te presenteren.

Berlijn begint zich steeds meer te positioneren als fashion hoofdstad en de terugkomst van de Fashion Week is daar wel een bevestiging van. De plaats waar de modeshows gehouden zullen worden is uniek, midden op de Bebelplatz in het historische centrum van Berlijn (direct aan Unter den Linden). Niet iedereen is even blij met deze uitgekozen locatie want het zou niet gepast zijn. Op deze plek staat namelijk een monument ter herdenking van stapels boekenverbrandingen in 1933, vanwege de Fashion Week moet het monument worden afgedekt. De Fashion Week zal sowieso gehouden worden en vindt dit jaar plaats van 20 t/m 23 januari.

Ben je dan nog niet helemaal uitgefashiond? Dan kun je ook terecht op de vakbeurs Bread & Butter. Dit is ook een fashoin evenement wat synchroon aan de Fashion Week plaats vindt in de voormalige luchthaven Tempelhof (onwijs gave locatie al zeg ik het zelf!). Meer dan 500 zullen hun nieuwe collecties showen. De Bread & Butter eindigt wel een dagje later en wordt gehouden tussen 20 en 22 januari. Ook de JAM (Jeans and More) vindt deze dagen plaats, voor het eerst dit jaar in de Duitse hoofdstad en wel in de Rathenau-Hallen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This