Gisteren maakte Transavia een leuk weetje bekend voor de Brabanders onder ons. Naast Schiphol en Rotterdam zal ook Eindhoven Airport een vaste basis worden voor de Nederlandse luchtvaatmaatschappij. Het was al bekend dat er vanaf Eindhoven vluchten te boeken zullen zijn naar nieuwe zonnige bestemmingen zoals Valencia, Lissabon, Venetië en Istanbul. Maar Transavia wil van Eindhoven Airport ook een officiele thuisbasis maken. Dat betekent o.a. dat er vanaf 2013 drie vliegtuigen op Eindhoven Airport gestationeerd worden, met een mogelijke groei naar zes toestellen. Dit houdt in dat de toestellen overnachten op de luchthaven en dat er lokaal gestationeerde poloten en cabin crew aanwezig zullen zijn, in totaal zo´n 30 man per vliegtuig (exclusief grondpersoneel).

Route Eindhoven Berlijn

Het echt goede nieuws dat Transavia gisteren bekend maakte is dat Transavia op 25 april de lijndienst naar Berlijn vanaf Eindhoven Airport start, Berlijn is hiermee de vijfde aangekondigde bestemming door Transavia. Naar planning zal er vier maal per week een vlucht naar de Duitse hoofdstad gaan.

Eindhoven Airport is blij met de toevoeging van Berlijn, een compleet nieuwe bestemming voor Eindhoven Airport. Uit een enquête bleek dat Berlijn hoog op de wensenlijst stond van het regionale bedrijfsleven. De verwachting is dan ook dat de route naar de Duitse hoofdstad veel zakelijke reizigers zal trekken. En daarmee wordt voldaan een de voorwaard uit het Alders-advies dat in 2015 minimaal 75 procent van de vliegtuigbewegingen op Eindhoven Airport een zakelijke of combi-bestemming moet hebben.

Vlucht Eindhoven – Berlijn boeken

Vooralsnog is de vlucht nog niet te boeken online, maar dat zal naar schatting snel mogelijk zijn. Momenteel vliegt Transavia vanaf Schiphol naar Berlijn Tegel, totdat op 3 juni de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg International wordt geopend.

Op mijn pagina vliegen naar Berlijn vind je een overzicht van alle lijndiensten van alle luchtvaartmaatschappijen die naar Berlijn vliegen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This