Ryanair, de luchtvaartmaatschappij die in oktober 2008 de route Weeze-Berlijn Schönefeld opende, schrapt dertien bestemmingen vanaf vliegveld Weeze. Ook de route vanaf Weeze naar Berlijn Schönefeld wordt geschrapt, evenals vluchten naar Krakau, Oslo, Santander en Zaragoza. In totaal gaat het wekelijks om 84 vluchten. Voor mensen die in het Nederlands/Duitse grensgebied wonen was de optie om vanaf Weeze met Ryanair te vliegen ideaal, maar komt helaas binnenkort te vervallen.

Ryanair schrapt vluchten tussen Weeze en Schönefeld

De Ierse prijsvechter zegt dat het een reactie is op de invoering van een nieuwe luchtvaartbelasting die Duitsland in het voorjaar invoert. Deze pas ingevoerde luchthavenbelasting was onlangs voor German Wings nog een reden om te gaan vliegen vlak over de grens in Nederland. Grote kans dat de geopende route Maastricht (MAA) naar Berlijn Schönefeld (SXF) voor concurrentie bij Ryanair heeft geleid. Veel andere luchtvaartmaatschappijen berekenen de vliegtaks door aan hun klanten.

Duitsland zal per 1 januari 2011 een nieuwe luchtvaartbelasting invoeren. Voor iedere reiziger die vertrekt vanaf een Duitse luchthaven moet een extra belasting worden betaald. Het tarief is afhankelijk van de vluchtafstand en bedraagt 8, 25 of 45 euro. Voor alle Europese bestemmingen geldt het tarief van 8 euro. Hoe langer de vlucht, hoe hoger de belasting die betaald moet worden.

Vanaf komende zomer vervoert Ryanair 700.000 mensen per jaar minder. Het bedrijf verwacht dat de inkrimping 700 banen gaat kosten. Overigens worden ook op andere Duitse luchthavens vluchten geschrapt, zo zijn ook Bremen en Frankfurt binnenkort een luchtvaartmaatschappij armer. Andere luchtvaartmaatschappijen die naar Berlijn vliegen zijn KLM, Transavia, easyJet en German Wings.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This