“Een bizarre film” is hoe ik Hanna (in het Duits “Wer ist Hanna”) zou classificeren. Het is een thriller die gaat over het Hanna, de hoofdrolspeelster die door haar vader is opgeleid tot moordenaar. De film start in Finland waar ze jarenlang met haar vader doorbrengt. Tijdens de film verlaat ze Finland en moet ze alleen op zoek naar haar doelwit: en meedogenloze vrouwelijke CIA-agent (Cate Blanchett). Berlijn (mijn interesse is gewekt!) is de plek waar ze weer met haar vader heeft afgesproken en waar ze al liftend naartoe leeft.

Bij het zien van de filmlocaties wist ik gelijk dat ik deze film wilde bekijken, het Spreepark (ooit een succesvol pretpark in Oost-Berlijn, nu een vervallen park met restanten van een attractiepark) is één van de filmlocaties. Omdat het een nogal bizarre film is zijn ook de kritieken heel wisselend. Persoonlijk vond ik het een verrassende – soms iewat langdradige – film die een ruime voldoende scoort. Dat de soundtrack van the Chemical Brothers (Spotify link) zorgt voor pluspunten!

Samenvatting

De 16-jarige Hanna (Saoirse Ronan) is een unieke tiener. Ze heeft de kracht, de hersens en het uithoudingsvermogen van een soldaat. Dat heeft ze van haar vader (Eric Bana), een voormalig CIA-agent, die haar in Finland opgevoed en getraind heeft als perfecte huurmoordenaar. Als ze door haar vader er op uit gestuurd wordt voor een missie door heel Europa, vindt er een scherpe verandering in haar jonge bestaan plaats. Wanneer ze achterna gezeten wordt door de agenten van een meedogenloze spion (Cate Blanchett) en haar ultieme doelwit nadert, wordt Hanna geconfronteerd met een aantal openbaringen die haar doen twijfelen over haar bestaan en menselijkheid.

Trailer

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This