Vergeten te reserveren voor het beroemde Oktoberfest in München? Niet getreurd, Berlijn biedt alternatief!

De 58e editie van het zogenaamde ‘Berliner Oktoberfest’ staat weer voor de deur. Vanaf 26 september tot en met 19 oktober 2008 zal het Duitse bier weer rijkelijk vloeien op de ‘Zentralen Festplatz’ bij de Kurt-Schumacher-Damm in Berlijn. Weer of geen weer, hier blijf je gegarandeerd droog! Het bierdrinken zal namelijk plaats vinden in een grote feesttent met ruim 1500 zitplaatsen, die voor de gelegenheid is omgetoverd tot ‘klein Beieren’ compleet met culinaire specialiteiten zoals; Hax’n (varkenspoot), Hend’l (geroosterde kip), Leberkäs’, Brez’n (bretzels) en Radi (rammenas). Het volksfeest is compleet met een professioneel fanfare dat een strak repertoire aan volksmuziek en Schlager neer zal zetten. Geen excuus meer om stil te blijven zitten.

Terwijl papa & mama genieten van hun Paulaner-biertje, vermaken de kids zich op de kermis. Hier staan ruim 50 verschillende stallen waaronder; de Circus Train, de kat- en muisachtbaan en de beruchte botsauto’s. Wie echt kennis wil maken met de Beierse cultuur, kan aansluiten bij het ‘Bayern Power-Knödelwerfen’. Of men hier kan gooien met de overheerlijke soepknoedel, of dat men het toch moet doen met een ordinair pittenzakje, blijft nog even een raadsel.

Het festijn wordt georganiseerd door het Schaustellerverband Berlin e.V. en is gratis.

Openingstijden
Maandag, dinsdag en donderdag 15:00 – 22:00 uur
Woensdag 15:00 – 23:00 uur
Vrijdag 15:00 – 00:00 uur
Zaterdag en ‘Tag der deutschen Einheit’ (3 okt) 14:00 – 00:00 uur
Zondag 14:00 – 23:00 uur

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This