Sinds een paar maanden bevindt er zich een grote Beierse bierhal nabij de Alexanderplatz, compleet met Beierse live-band, veel bier en gerechten uit de zuid-Duitse keuken. Waarom helemaal naar München afreizen als je ook in Berlijn kunt genieten van de typische zuid-Duitse Weißwurst, Haxen en natuurlijk het originele Beierse Hofbräu bier? De bediening is hier gekleed in typische Beierse kledij: mannen in Lederhosen, vrouwen in Dirdnl. Alleen voor de klederdracht al zou ik afreizen naar dit enorme bierhuis dat plaats biedt aan 1.600 gasten. De gehele hal (3500m2) is gevuld met lange houten tafels en banken welke naarmate de avond vordert steeds meer als dansvloer worden gebruikt in plaats van als zitplaatsen.

Goedkoop is Hofbräu – voor Berlijnse begrippen – niet. Voor een biertje (0,5 liter) betaal je €3,80, voor de grotere variant €7,20. Omdat dit nog altijd goedkoper is dan een enkeltje München, en de sfeer hier redelijk uniek is voor Berlijn, betaal ik deze prijs graag. Zeker omdat dit bier in Berlijn verder niet te verkrijgen is en omdat het eten hier ook prima is. De menukaart biedt veel lekkers voor iedereen die van grote porties vlees houdt. Schweinshaxe, Schweinsbraten, Weißwürstl: het komt allemaal in bouwvakkersporties. Gelukkig maar, want de enorme hoeveelheden bier moeten ergens op leven. Overigens kan ik de vegetariërs onder ons melden dat de Käsespätzle hier ook prima te doen zijn! De kaart bevestigt trouwens ook mijn vooroordeel over Beieren, ook het ontbijt wordt hier met bier geserveerd. Tot 12:00 heb je voor €7,90 een Beiers ontbijt met 2 stuks Weißwürstl, einer Brez´n und einem Hofbräu Weißbier. Guten Appetit!

Omdat ik zelf nog niet in München ben geweest kan ik Hofbräu Berlin niet vergelijken met de originele variant. Wel kan ik kwijt dat je hier prima terecht kunt voor wat biertjes en traditionele Duitse gezelligheid. Maar niet te laat op de avond, Hofbräu sluit namelijk wel om 1:00 (vrijdag en zaterdag om 2:00).

Hofbräu Berlin
Bayerisches Wirtshaus Berlin GmbH
Karl-Liebknecht-Strasse 30, 10178 Berlin
Tel: 03023459820 (voor grote groepen is het aan te raden te reserveren)
http://www.berlin-hofbraeu.de/

Deze bekende song komt gemiddeld zo’n twee keer per uur voorbij:

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This