Wie zei er ook alweer dat Prenzlauer Berg niet meer hip is? Dat er alleen nog maar burgerlijke gezinnetjes rondhangen? Ik zeker niet, en ook de winkel Kauf dich Glücklich bewijst het tegendeel. Hier kun je genieten van overheerlijke zelfgemaakte wafels, goede koffie, zondags ontbijt, romig ijs en het te koop staande interieur. Je leest het goed, het interieur is te koop in deze bar, net als álle andere dingen die je hier ziet. Het concept is naar idee van vlooienmarktjunkies Andrea Dahmen en Christoph Munier, die de winkel in eerste instantie hebben opgezet met enkel koffie-, ijs- en wafelverkoop. Maar waarom niet gewoon alles te koop zetten? Naast het interieur zijn er ook vaak boeken, gadgets, speelgoed uit de 50’s en souvenirs te koop. Doe de naam eer aan en “Kauf dich Glücklich” terwijl je (meestal wel lang) op je bestelling wacht.

Inmiddels zijn er ook in andere Duitse steden (Bremen, Düsseldorf, Hamburg, Keulen, Münster en Stuttgart) locaties van Kauf dick Glücklich te vinden.

Hoe Berlijns wil je het hebben? ’s Middags kun je hier heerlijk in het zonnetje zitten

De prijzen zijn zeer schappelijk, €1,80 voor een enorme wafel en een kleine meerprijs voor een bolletje ijs of verse vruchten.

 

Zó lekker!

 

Ik hou ervan als er tijdschriften voor het grijpen liggen. Even lekker bijlezen in der Spiegel.

 

Een vlooienmarkt in een modern jasje.

Kauf dich Glücklich

Oderberger Str. 44
10435 Berlin, Duitsland
030 48623292
http://www.kaufdichgluecklich.de/


Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This