In de Wrangelstraße in Kreuzberg bevindt zich een gezellig naaicafe met een Nederlandse eigenaresse. Linda Eilers is inmiddels 2,5 woonachtig in deze creatieve wijk van Berlijn waar ze een naaicafe runt. Een naaicafe zul je denken? Denk aan een internetcafe maar vervang de compters door naaimachines en je hebt een naaicafe. “Het is net als een internetcafé, maar in plaats van computers staan hier naaimachines”, zo omschrijft de 31-jarige Linda Eilers haar ‘Nähcafé’. “Voor vijf euro per uur kunnen mensen hier komen naaien”, legt ze uit. “Voor dat bedrag krijgen ze niet alleen het gebruik van de machines, maar ook mijn expertise.” Naast de verhuur van werkplekken verzorgt ze ook naaicursussen.

Maar waarom nou Berlijn? Omdat het in Utrecht, waar ze haar oorspronkelijke idee om een stoffenwinkel te openen eigenlijk wilde uitvoeren, bijna onmogelijk was door de hoge lasten. In Berlijn zijn de huren lager en dat maakte het voor Linda een stuk makkelijker om deze zaak in Berlijn op te zetten. Heimwee naar Nederland heeft ze nooit gehad omdat Kreuzberg zo gezellig is en de buurt is net een klein dorp waar ze zich helemaal thuis voelt.

Het nähcafe is geweldig en zeker voor een beginnende naaister een mooie plek om te oefenen en ervaring op te doen. Meer mensen hebben interesse getoond in het plan, er zijn plannen voor een uitbreiding in 2010. e is gevraagd om een tweede café te openen in een creatief warenhuis in Berlijn. Hier wil ze zich meer richten op toeristen door korte workshops te geven. Bovendien moet er een professioneel gedeelte komen, met industriële machines die kleine labels zich niet kunnen veroorloven.

Adres: Wrangelstraße 80 in Berlin-Kreuzberg.
Openingstijden: dinsdag tot zondag van 13:00 tot 22:00
Openbaar vervoer: U-bhf Schlesisches Tor
Linkle.de


Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This