Slecht weer, ook Berlijn heeft er geregeld mee te maken. Maar niet getreurd, er is genoeg indoor vermaak. Hierbij een tip voor de creabea’s en handige harry’s of gewoon voor diegenen die zin hebben om eens ouderwets te knutselen, oftewel te ‘basteln’. Reken je jezelf tot deze groep, dan ben je aan de Mehringdamm 73 (hoek Bergmannstraβe)aan het juiste adres. Hier bevindt zich namelijk Paint Your Style!, de uitgelezen plek om je schildertalent te ontdekken.

Sinds 1997 biedt dit concept, iedereen die zin heeft z’n handen uit de mouwen te steken de gelegenheid om zelf servies te beschilderen. Het werkt simpel. Bij binnenkomst kies je jouw favoriete serviesstuk uit een collectie van meer dan 300 verschillende keramiekstukken. De prijzen verschillen voor elk te beschilderen voorwerp. Al voor € 2,25 kun je een tegeltje versieren, en voor € 12,50 kun je je uitleven op serieuze serviesstukken zoals borden en kopjes. De onvermoeibare en meer fortuinlijke kunstenaars kiezen voor een grote ovenschaal of saladekom die zo’n € 30,00 tot € 40,00 kosten. De prijs is inclusief gebruik van alle materialen die voorhanden zijn in de winkel en het afbakken na afloop.

Nadat je een serviesstuk geselecteerd hebt, kun je met behulp van sjablonen, stempels, keramisch papier of gewoon vanuit de losse pols aan de slag met één of meer van de 50 beschikbare kleuren. Het personeel is altijd bereid te helpen en kent een veelvoud nuttige tips en trucs om je knutselwerk nog mooier en unieker te maken. Na afloop kun je jouw koffiekopje, theepot of zelfs spaarvarken (jaja!) laten lakken en bakken.

De winkel beschikt over een oven die de vers beschilderde kunstwerken afbakt bij een temperatuur van meer dan 1000°C. Afhankelijk van de grootte en gebruikte hoeveelheid verf, mag het levenswerk na 1-3 dagen weer opgehaald worden. Hierna kun je het met een gerust hart in de vaatwasser doen.

Er zijn twee locaties van Paint Your Style:

Adres: Mehringdamm 73, 10965 Berlin
Openbaar Vervoer: U7 Mehringdamm

Adres: Bleibtreustr. 46, 10623 Berlin
Openbaar Vervoer: S5 S7 S9 S75 Savignyplatz

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This