Regelmatig zie ik op Twitter en Facebook leuke video’s voorbij komen die het delen op mijn blog waard zijn. Daarom begin ik nu met een nieuwe categorie artikelen op mijn blog waarin ik mooie, bijzondere en grappige video’s uit Berlijn met jullie deel.

Ken jij leuke video’s over Berlijn die de moeite waard zijn? Schroom dan niet en deel je tip onder het artikel bij de reacties. Hieronder vind je mijn selectie van 5 toffe Berlijnvideo’s. Viel Spaß!

Happy [Berlin, Tempelhofer Feld Edition]

Ontelbare edities zijn er al gemaakt van Pharrell Williams’ Happy. Maar dit is de beste! Een prachtige feel good video opgenomen op Tempelhof. Daar word je toch direct happy van?

Berlin-Kreuzberg, 1979

In tegenstelling tot de voorgaande video is deze opname duister en mysterieus. De video bevat bijzondere videobeelden van het Kreuzberg in 1979, een wijk die toentertijd nog aan drie kanten was ingesloten door de Berlijnse Muur. In de video zie je onder andere de Spreespeicher, de Oberbaumbrücke en metrostation Schlesisches Tor voorbijkomen. Ik heb 7 minuten met open mond naar deze video zitten staren.

Eye to Eye with Heilstaetten Beelitz

Beelitz ligt iets buiten Berlijn en is vooral bekend om zijn verlaten Beelitz Heilstätten. Dit oude ziekenhuiscomplex is enorm en staat al jaren leeg. Type op YouTube Beelitz in en je zult tientallen video’s vinden (zie hier mijn eigen video) van het ziekenhuiscomplex maar dit is wel een uitzonderlijk exemplaar. De beelden zijn opgenomen met een drone en bieden dus prachtige vogelperspectieven over het complex. Weer eens wat anders!

BLU in Berlin – November 2008

Dit exemplaar is al wat ouder maar dat mag de pret niet drukken. De enorme graffitiwerken van Blu aan de Cuvrystraße zijn inmiddels ver buiten de Berlijnse stadsgrenzen bekend. Deze video toont in sneltreinvaart hoe de ‘handcuffs’ zijn ontstaan.

Little Big Berlin

Deze video brengt Berlijn en haar inwoners in beeld door middel van het tilt-shift effect. Daardoor lijkt alles net in miniatuurvorm te zijn. Een mooi portret van een mooie stad.

Wat is jullie favoriete Berlijnvideo? Deel het hieronder bij de reacties!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This