Één van de dingen die ik altijd zo leuk vond aan Berlijn was de gezelligheid op straat ’s avonds. Ook buiten de hittegolven zaten mensen lekker bij te kletsen of te keuvelen op een terrasje in een willekeurige straat in Berlijn. Deze drukte was mede te danken aan de Heizpilze, zoals terrasverwarming in Duitsland wel wordt genoemd. Deze gezellige grote paddestoelen zorgden voor een aangename temperatuur zo laat in de avond. Maar, dit alles is verleden tijd in Berlijn. In de stadsdelen Mitte, Charlottenburg-Wilmersdorf, Friedrichshain-Kreuzberg en Tempelhof- Schöneberg zul je ze voorlopig niet meer tegen komen.

Jaja, het stadsbestuur heeft namelijk besloten om deze koolstofdioxide blazende paddestoelen te verbieden in de binnenstad. De reden?  Deze mobiele kachels zuipen gas bij het leven en stoten maar liefst 3,5 gram koolstofdioxide per uur uit. Na alle andere sociaal verantwoordelijke beslissingen die onlangs zijn genomen (roken in openbare gelegenheden verboden, milieuzones in Berlijn..) gaan ook de Heizpilze eraan. Jammer, maar begrijpelijk. En hey, je kunt natuurlijk altijd nog gewoon een lekkere trui aan doen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This