8d10d412e3
U-bahn fans opgelet! Hou je van simulatie games en heb je altijd al eens in willen weten hoe het nou is om zo’n mooie gele U-bahn te besturen? Dan is het spel World of Subways Vol. 2: U7 – Berlin echt iets voor jou. Kruip in de huid van een Berlijnse U-bahnfahrer en waan je in de onderaardse wereld van kilometers rails en duisternis.

In World of Subways Vol. 2 kun je een kijkje nemen in de ondergrondse buizen waar de U7  dagelijks doorheen raast. De makers van het spel hebben niet voor niets voor de lijn  die van Rathaus Spandau tot aan Rudow loopt gekozen. Deze lijn is met 31,8 km en maarliefst 40 stationen namelijk het langste traject in Berlijn. De lijn is ontstaan tussen 1924 en 1984 en loopt, in tegenstelling tot sommige andere u-Bahnen, volledig ondergronds. De metro’s op deze lijn vervoeren de passagier door 5 stadsdelen (Berzirke) en onder zowel de rivieren Spree, Havel, het Teltowkanaal en Westhafenkanaal door. Maar dat is niet de enige reden waarom de U7 werd uitverkoren. De  vele hoogteverschillen en scherpe bochten die de bestuurder te trotseren krijgt, vormen de grote uitdaging van het spel. Zo krijgt men bij de kruizing Mehringdamm / Gneisenaustraße te maken met een zeer scherpe curve naar links die vandaag de dag als één van de moeilijkste bochten binnen het Berlijnse U-bahnnet geldt.

worldofsubwaysvol2_21

Daarnaast hielden de makers rekening met de kleinste details die het spel voor de liefhebber zo interessant maakt. De achitectuur van de stations is realistisch en indrukwekkend goed weergegeven. Ook de buizen zijn zeer echtheidsgetrouw vormgegeven. Zo zijn de vele ‘omkeerplaatsen’ ook ingebouwd, en zelfs de vluchtwegen onder de rivieren zijn aanwezig. World of Subways biedt de speler veel afwisseling. Zo kun je in het spel bijvoorbeeld ‘losfahren’ met twee soorten metro’s. De elegante F90 (zie bovenstaande afbeelding) die afstamt van de in de jaren 70 ontwikkelde F74. Of je kunt kiezen voor het nieuwste voertuig op de Berlijnse rails, de moderne H 01.

Eerdere versies van deze computergame namen je al mee door de tunnels van New York (World of Subways Vol. 1: The Path). Met deze eerste versie van het populaire spel, wonnen de makers begin dit jaar ook de Duitse Serious Games Award. Kenners van het spel spreken vol lof of de grafische kwaliteiten en mogelijkheden die het spel biedt. Benieuwd? Bekijk dan het filmpje onderaan de pagina!

Het spel is onder andere hier te koop (als CD-ROM of als download).

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This