Vlakvoor de kerstperiode pakt alles en iedereen nét even extra uit. Zo ook de BVG, het Berlijnse openbaar vervoer bedrijf. Jaarlijks heeft de BVG een eigen kerstmarkt op een van de Berlijnse U-bahnstations. Krumme Lanke, Pankow en Bundestag zijn al eens in de kerstlichtjes gezet, nu is het de beurt aan U-bahnhof Inssbrucker Platz. En dat heeft een reden, de metrolijn U4 viert zijn honderdste verjaardag! Voor de mensen die een speciale interesse hebben in metro’s; in het metrostation hangt momenteel een tentoonstelling met meer informatie over de metrolijn U4. Het Berlijnse metronet (U-Bahn) telt tien lijnen en 173 stations, Inssbrucker Platz er er één van. Ruim de helft van het aantal reizigerskilometers bij de BVG wordt per U-bahn afgelegd, waarbij er gebruik wordt gemaakt van 1274 treinstellen.

Op 27 november wordt het hele metrostation gevuld met stalletjes waar je onder andere handwerkjes en kunst kunt kopen, daarnaast is er een poppentheater voor de kleintjes en zijn er voor de volwassenen verschillende rondleidingen die je een blikje gunnen achter de schermen (rondleiding is gratis maar aanmelding vooraf is verplicht). Daarnaast is er een dagvullend programma met verschillende shows. Lees op de site van de BVG meer over de kerstmarkt in het metrostation Inssbrucker Platz.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This