Eindhoven – Berlijn; nieuwe lijndienst bij Transavia

Gisteren maakte Transavia een leuk weetje bekend voor de Brabanders onder ons. Naast Schiphol en Rotterdam zal ook Eindhoven Airport een vaste basis worden voor de Nederlandse luchtvaatmaatschappij. Het was al bekend dat er vanaf Eindhoven vluchten te boeken zullen zijn naar nieuwe zonnige bestemmingen zoals Valencia, Lissabon, Venetië en Istanbul. Maar Transavia wil van Eindhoven Airport ook een officiele thuisbasis maken. Dat betekent o.a. dat er vanaf 2013 drie vliegtuigen op Eindhoven Airport gestationeerd worden, met een mogelijke groei naar zes toestellen. Dit houdt in dat de toestellen overnachten op de luchthaven en dat er lokaal gestationeerde poloten en cabin crew aanwezig zullen zijn, in totaal zo´n 30 man per vliegtuig (exclusief grondpersoneel).

Route Eindhoven Berlijn

Het echt goede nieuws dat Transavia gisteren bekend maakte is dat Transavia op 25 april de lijndienst naar Berlijn vanaf Eindhoven Airport start, Berlijn is hiermee de vijfde aangekondigde bestemming door Transavia. Naar planning zal er vier maal per week een vlucht naar de Duitse hoofdstad gaan.

Eindhoven Airport is blij met de toevoeging van Berlijn, een compleet nieuwe bestemming voor Eindhoven Airport. Uit een enquête bleek dat Berlijn hoog op de wensenlijst stond van het regionale bedrijfsleven. De verwachting is dan ook dat de route naar de Duitse hoofdstad veel zakelijke reizigers zal trekken. En daarmee wordt voldaan een de voorwaard uit het Alders-advies dat in 2015 minimaal 75 procent van de vliegtuigbewegingen op Eindhoven Airport een zakelijke of combi-bestemming moet hebben.

Vlucht Eindhoven – Berlijn boeken

Vooralsnog is de vlucht nog niet te boeken online, maar dat zal naar schatting snel mogelijk zijn. Momenteel vliegt Transavia vanaf Schiphol naar Berlijn Tegel, totdat op 3 juni de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg International wordt geopend.

Op mijn pagina vliegen naar Berlijn vind je een overzicht van alle lijndiensten van alle luchtvaartmaatschappijen die naar Berlijn vliegen.

Tags: , ,

8 Reacties

 1. Het is helaas niet zo dat Eindhoven ‘erbij’ komt bij Transavia. De lijndienst Schiphol-Berlijn wordt vervangen door Eindhoven-Berlijn.

  Leuk misschien voor de Brabanders, maar goed balen voor iedereen in de Randstad.

  Reageer
  • Hai Jeroen, ja dat is inderdaad balen. Het nieuws dat Transavia niet meer vanaf Amsterdam zal vliegen kwam later, dus ik was zelf ook wel een beetje blij met een dode mus. Ik denk zelf dat Transavia teveel hinder ondervindt van de concurrerende dienst van Easyjet, die goedkoper en frequenter vanaf Schiphol naar Berlijn vliegt. Geen nood dus, er zijn nog genoeg andere opties!

   Reageer
 2. Hallo Marjolein,
  Dankzij jou blog hebben wij (2 55+ers) een paar heerlijke dagen in Berlijn doorgemaakt. Het is met alle boekjes in de hand toch altijd moeilijk kiezen. Heerlijk gegeten bij de 12 Apostel; en de Spaanse Tapas bij Maya del Sol. Iedere avond gezellig naar de cafe Brel om daar, luisterend naar de pianist, onder het genot van een goed glas wijn de dag af te sluiten. De topper was voor ons de Turnhalle in oost. Geweldige salade’s gegeten en een fantastische zondagmorgen brunch gebruikt. Heel gezellig. Helemaal vol. Ook nu in februari. TIP: vooraf even reserveren.

  Reageer
 3. Ik ga al jaren vanuit Tilburg met de auto. Bevalt me prima! Zeker als je het rijden met iemand kunt afwisselen.

  Reageer
 4. Super nieuws!!! Voorheen vloog ik op Bruxelles om daarna naar het Brabantse door te reizen.. eindhoven is perfect. :)

  Reageer
 5. Ik ben benieuwd of deze lijn vanuit Eindhoven gunstiger is dan de trein voor iemand uit Overijssel. Opstappen met de trein in Deventer en dan rechtstreeks door naar de Hauptbahnhof blijft comfortabel

  Reageer
  • Hi Xander, ik denk dat de prijs niet heel erg zal verschillen. De trein is de laatste jaren een stuk duurder geworden (tenzij je een Bahn card hebt). Wat ik zelf een groot voordeel vind van vliegen is dat de tijden erg gunstig zijn (´s morgens vroeg en ´s avonds na 18:00 nog). Dat is wel prettig voor de “zakenreiziger”, en de totale reistijd is ook een stuk minder. Maar goed dat laatste is natuurlijk ook weer afhankelijk van je einddoel ;). Vanaf Schiphol kun je met een beetje mazzal voor 100 euro een retourtje boeken naar Berlijn, best een redelijke prijs.

   Reageer
   • Hoi Xander en Marjolein,

    My educated guess is dat een enkeltje Eindhoven-Berlin zal beginnen bij 45 euro. Dat is bij Transavia nu de prijs van Amsterdam-Berlin. Bij andere bestemmingen die zowel vanaf Amsterdam als Eindhoven aangedaan worden, bestaat ook geen prijsverschil.

    Vanuit Overijssel zal de trein dus goedkoper blijven. Met de trein reis je al voor 39 euro enkele reis van Nederland naar Berlin (bij boeking via Die Bahn of Treinreiswinkel) of voor 49 euro (bij boeking via NS Hispeed). Met het vliegtuig kom je waarschijnlijk op een vanaf-prijs van zo’n 65 euro (45 euro plus treinkaartje naar Schiphol of Eindhoven).

    De reistijd van de trein zal ook zeker concurrerend zijn: 5 uur en 1 minuut van Deventer Hauptbahnhof naar Berlijn CS. Met het vliegtuig via Eindhoven moet je denken aan 2 uur Deventer-Eindhoven, 30 minuten transfer station-vliegveld, 40 min. check-in (absolute minimum), 1 uur speling (mogelijke vertragingen trein etc.), 1 uur vliegtijd, 30 min. ‘check-out’, 30 min. transfer BBI-Berlin Hbf, dus 6:10 reistijd. Ik zou het wel weten!

    Ook het ‘s ochtends vroeg/’s avonds laat vliegen kan juist een probleem zijn als je niet vlakbij het vliegveld woont, en ik vind een aankomst in Berlijn voor donker altijd lekker, want dan kan je rustig inchecken in hotel/appartement en nog eventueel boodschappen doen.

    Mijn ideale verbinding van Berlijn naar huis (Utrecht) is de nachttrein: vertrek om 1 uur ‘s nachts, dus tijd om nog even rustig op een geslaagde vakantie te proosten, en om 10 uur ‘s ochtends weer thuis! Helaas werkt het de andere kant op niet, want dan zet de trein je om 4 uur ‘s nachts in Berlijn af… ;-)

    Jurjen

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>