Wat er een paar maanden geleden op de Love Parade is gebeurd staat natuurlijk nog vers gegrift in ons geheugen, maar vooral in het geheugen van de Duitse beveiligingsmensen en politie. Afgelopen vrijdagnacht werd het Berlin Festival, wat dit jaar voor de tweede keer op het voormalige vliegveld Tempelhof werd georganiseerd, vroegtijdig afgebroken. De angst voor een herhaling van het leed wat op de Love Parade heeft plaats gevonden overheerste en de hoofdacts van de vrijdagavond, 2ManyDJ’s en Fatboy Slim, werden afgeblazen.

Fatboy Slim zou vrijdagavond optreden op de Hangar Stage, een afgesloten podium dat ruimte bood voor ongeveer 6.000 bezoekers. De organisatie heeft niet kunnen voorzien dat er veel meer dan 6.000 mensen naar Fatboy Slim wilden. Dit zorgde voor gedrang bij de ingang van de Hangar Stage, zoveel gedrang dat de beveiliging en de politie de mensenmassa niet meer onder controle hadden. De enige optie was om de hoofdacts af te blazen.

Leider konnten wir nicht vorhersehen, dass sich am Freitag nach 23 Uhr eine große Menge Festivalbesucher gleichzeitig und ausschließlich in Richtung Hangar 4 bewegten und dadurch in kürzester Zeit einen Stau vor der Schleuse am Hangar 4 verursachten.

Terwijl ik binnen in de Hangar Stage stond te wachten op 2ManyDJ’s schalde er uit de speakers dat men rustig naar huis moest gaan, de acts zouden worden afgeblazen. Zonder het verkrijgen van enige andere informatie zat er niets anders op dan het festivalterrein te verlaten. Terwijl de grote menigte boos en agressief begon te worden baanden we ons een weg naar de U-bahn, waar inmiddels de ME was uitgerukt. Ook de tweede dag van het festival kwam de programmering niet verder dan 24:00, ook de zaterdag werd vroegtijdig afgesloten. Sicherheitsgründen.

Eine Mitschuld geben die Organisatoren auch den Besuchern, die sich gegenüber Sicherheitskräften und Polizei aggressiv verhielten, als sie nicht hereingelassen wurden.

Gewoon stom geprogrammeerd van de organisatie om Fatboy Slim op een klein podium te plaatsen of zijn beslissingen teveel gebaseerd op angst? We zullen het nooit weten. Gelukkig was het festival, afgezien van deze organisatiedomer, wel een groot succes en voor herhaling vatbaar!

Lees meer: 3voor12 en Motor.de.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This