Musik in Berlin
Het boek “Musik in Berlin” is een ware must voor elke liefhebber van muziek. Iedereen weet dat Berlijn een walhalla is voor elke muziekliefhebber. En welke muziek je precies leuk vindt maakt niet eens uit, Berlijn heeft het allemaal. “Musik in Berlin” vertelt het verhaal van de muziekgeschiedenis van de Duitse hoofdstad aan de hand van de politieke gebeurtenissen. Het boek is een idee van Evelyne Levêke en geschreven door historica Leonor Jonker. Het wordt uitgegeven door SOWIESO 030.

Het boek vertelt de muziekgeschiedenis van Berlijn vanaf de jaren ’20 tot nu toe. Aan bod komen onder andere Marlene Dietrich en de danslokalen van de jaren ’20 en ’30. Vervolgens de verwoesting van de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’40 en de wederopbouw die volgde in de jaren daarna. Ook de jaren ‘60 (DDR, ontstaan van tweedeling door de Muur) en de censuur en propaganda die daarmee gepaard ging. De punkscene van de jaren ’70 en de Deutsche Welle van de jaren ’80, het ontstaan van de technoscene tijdens èn na de val van de Muur tot en met de clubscene van vandaag de dag.

Het boek vertelt het verhaal van een rijke muziekhistorie aan de hand van de (politieke) geschiedenis van de Duitse hoofdstad. Juist daardoor ontstaat een spannend boek dat niet alleen gevuld is met weetjes, maar duidelijk laat zien hoe het sociale, economische en politieke klimaat van een stad de muziekcultuur van die stad beïnvloedt. In dit geval Berlijn.

De muziekgeschiedenis van Berlijn is erg afwisselend en interessant. Dit boek geeft een goed en duidelijk overzicht van de gebeurtenissen in de Berlijnse muziekscene.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This