De jonge Uitgeverij Neukölln heeft binnenkort een hele speciale boekpresentatie in O Tannenbaum gepland, een leuke bar middenin Neukölln. Op zaterdag 21 mei om 18:00 wordt hier de bundel “Berlijn is van vandaag” gepresenteerd. Deze bundel is een exclusieve verzameling verhalen, gedichten en tekstfragmenten uit de jaren twintig over het Berlijn van nu, die speciaal voor Nederlandstalige Berlijners en geïnteresseerde bezoekers is gemaakt.

Auteurs als Mascha Kaléko, Elias Canetti, Joachim Ringelnatz en Alfred Döblin geven je in deze teksten een tijdloos beeld van Berlijn als extreem gelaagde, moderne, massale, bijzondere en dynamische grote stad. In deze bundel staan verhalen, gedichten en fragmenten die de gelaagdheid, aantrekkingskracht, moderniteit, massaliteit, bijzonderheid en energie van Berlijn op verschillende manieren en vanuit verschillende perspectieven beschrijven. Één van deze verhalen is Treptow, en als voorproefje te lezen op de site. Alle teksten in Berlijn is van vandaag zijn speciaal voor deze bundel in het Nederlands vertaald. Het boekje bevat ook twee kaarten, op deze kaarten staat precies aangegeven op welke locatie de verhalen betrekking hebben. Dit maakt het gelijk een stuk sprekender en makkelijker om locaties op te zoeken.

Let op: ik mag in samenwerking met de uitgeverij één exemplaar van Berlijn is van vandaag verloten onder mijn lezers! Je maakt kans door dit bericht te promoten op Facebook of Twitter en @BerlijnBlog te noemen in je bericht. Plaats je bericht t/m vrijdag 13 mei. De winnaar krijgt dan een berichtje van mij!

Boekpresenatatie in Neukölln

Tijdens de presentatie zal er worden voorgelezen, is het boek te koop met een speciale korting en zorgt O Tannenbaum voor het passende bijprogramma. De presentatie duurt tot 20:00 en gaat over in het zaterdagavondprogramma van de bar, die tot in de vroege uurtjes geopend zal zijn. Iedereen die geïnteresseerd is in literatuur en/of Berlijn is van harte welkom. Je vindt O Tannenbaum in de Sonnenallee 27, het dichtstbijzijnde metrostation is Hermannplatz.

Kun je niet bij de boekpresentatie zijn? Het boek is ook te koop via de uitgever of op Bol.com voor 14,50.


Grotere kaart weergeven

Binnenkort kun je een review van Berlijn is van vandaag op Berlijn-Blog.NL verwachten!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This