In Berlijn is op dit moment een alternatieve afsplitsing van het concept Book Crossing te vinden: de Bücherbaum. Book Crossing is een internationale club die via boekenruil een wereldbibliotheek wil maken. Iedereen kan vanuit openbaar toegankelijke opbergplekken boeken meenemen en terugbrengen. Doordat je telkens een boek ruilt kun je voor een laag bedrag toch veel boeken lezen, een boek hoef je op deze manier namelijk maar 1 keer aan te schaffen. Het Book Crossing concept kende ik ook al vanuit Nederland, waar op Utrect centraal altijd een box stond waar je boeken kon uitwisselen. Maar in Berlijn gaat het boekenuitwisselen er iets anders aan toe. De boeken staan niet in een passend gebouw maar in een boom.

Op straat staan boomstronken. In die boomstronken zijn ‘hokjes’ gemaakt. Voor die hokjes hangen plastic beschermklepjes. Daarachter staan boeken die gebruikers vrijelijk mogen meenemen, lezen en weer terugbrengen. In Berlijn vind je de bomenbibliotheek o.a. in de Kollwitzstraße.

Het idee is inmiddels al opgepikt in Nederland. Jan Terlouw onthulde op 24 april in Zwijndrecht de eerste boekenboom van Nederland.

bomenbibliotheek 3

bomenbibliotheek 2


View Larger Map

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This