De Columbia Club is een club waar regelmatig redelijk grote concerten en festivals worden gegeven. Nu voor een vrij groot publiek toegankelijk, vroeger alleen voor personeel van het Amerikaanse Air Force team. De Columbia Club is in zijn oorspronkelijke vorm gebouwd in 1951 als theater en bevindt zich direct naast het voormalige vliegveld Tempelhof. Het was alleen toegankelijk voor “all US personel and their guests”, een vrij exclusieve bedoening dus. Regelmatig werden hier verschillende premieres van Amerikaanse films getoond. Amerikaanse soldaten kwamen hier dan om te pronken met hun Duitse Fraulein. Onder de Columbia Club vielen ook de Columbiahalle, een grote sportruimte van 7.800 m2 voor Amerikaanse soldaten. Dit was vrij abrupt over toen de Berlijnse Muur viel in 1989.

Inmiddels heeft de Columbia Club een flinke metamorfose ondergaan. Van Hollywood Bühne is de Columbia Club omgetoverd tot entertainment centrum voor sport, theater, films, concerten en feesten. De Columbiahalle zijn omgebouwd tot evenementenhal waar tegenwoordig veel bekende internationale artiesten optreden. De Columbiahalle bieden plaats voor zo’n 3.500 bezoekers en heeft verschillende ruimtes voor grote en minder grote concerten.

Adres: Columbiadamm 13-21, 10965 Berlijn
OV: Platz der Luftbrücke (U6)
Entree: ongeveer tussen de €10 en €30

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This