‘Naar dos Palillos (twee stokjes) kom je niet om te eten, maar voor de smaakbeleving’, stond er in mijn restaurantgids Tip Speisekarte. Dat leek me wel wat! Hoewel de meningen op internet nogal verdeeld leken besloot ik ze de voordeel van de twijfel te geven (vooral na het lezen van deze blog op FoodieBerlin) en een bezoekje te brengen aan dit moderne restaurant naar idee van Albert Raurich. Voordat Albert Raurich dos Palillos opende (het eerste filiaal overigens in Barcelona) was hij keukenchef van Ferran Adria, in het wereldberoemde restaurant El Bulli. De verwachtingen waren dus hoog gespannen!

dos palillos collage 4
Blik in de keuken. De ‘bar’. Menubingo. 

In dos Palillos worden puristische Japanse gerechten als tapashapjes geserveerd. Terugkerende ingrediënten in ons menu waren soja, vis en zeewier. Je kunt bij Dos Palillos gaan voor een menu (17 gangen voor € 65) of a la carte bestellen (3, 4 of 5 gangen voor een vaste prijs). Voor diegenen die wel willen experimenteren wordt het menu aangeraden. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over te twijfelen, laat die 17 gangen maar komen! Het menu was prima opgebouwd met koude en warme voorgerechten, kleine ‘hoofdgerechten’ en desserts.

dos palillos collage 1
Makreel met zweewier. Oester in sake. Gegrilde gamba’s in zeezout. 

Toen we het restaurant om 19:30 binnen wandelden, waren we de eerste gasten. De service, in Berlijn meestal niet om over naar huis te schrijven, was echt opvallend goed! We kregen een plekje met blik in de edelstalen keuken en we werden door het voltallige keukenteam begroet terwijl er allerlei heerlijke geuren uit de keuken kwamen. Na de bestelling werd het eerste gerecht razendsnel geserveerd. Met een appetizer van watermeloen en basilicum werd de avond ingeluid. De meeste gerechten werden door de verantwoordelijke kok geserveerd die er meestal nog iets over de traditie of herkomst bij vertelde. Toen we na 3 uur tafelen het einde van het menu hadden bereikt hadden we bijna alle koks aan onze tafel gehad en waren de meeste andere gasten alweer verdwenen. Wij hebben hier in ieder geval een superavond gehad!

Garnalendumplings. Zelf sushi rollen. Sisho burger. 

Gekarameliseerde varkenshuid met gemberijs. Cherrytomaatjes tempura met wasabi en zeezout. Varken onderkin. 

Dos Palillos is echt een aanrader als je houdt van exclusieve gerechten (en vis!) die met veel liefde en precisie worden gemaakt. Voor een gourmetmenu vind ik de prijs ook absoluut gerechtvaardigd! Een leuke plek voor een avondje uit.

Dos Palillos
Adres: Weinmeisterstr. 1, 10178 Berlin
OV: U-Bhf Weinmeister Straße

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This