In Duitsland is ze razend populair en Frau Antje is haar naam. Bij het vertellen dat je Nederlands bent tegen een Duitser krijg je al snel de vraag voor je kiezen “oh ken je Frau Antje”. Met een naamsbekendheid van over 90% is ze een van de meest bekende Nederlanders bij onze oosterburen (Rudi Carell en Linda de Mol mogen er echter ook wezen).

Afgelopen weekend vond de Grüne Woche plaats in de Messe van Berlijn. Dit is een van de grootste groene beurzen van Europa die in het teken staat van eten, drinken, landbouw, dieren en nog veel meer. Omdat Nederland dit jaar het partnerland van de Grüne Woche was werden we goed vertegenwoordigd.. met Frau Antje!

Duitsland mocht kennis maken met de vrouw die schuil gaat achter Frau Antje. Ze heet Madeleen Driessen en heeft Natuurkunde gestudeerd. En naast dat alles weet ze alles van kaas en kan ze menig Duitser om haar vinger winden. Het moge duidelijk zijn dat de associatie Nederland = Frau Antje voorlopig nog even blijft bestaan. Er is zelfs al een boek over geschreven “Frau Antje und Herr Mustermann. Niederlande für Deutsche”. Het boek gaat over de verschillen tussen Nederlanders en Duitsers op het gebied van geschiedenis, cultuur en humor. Leuk boek overigens ;).

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This