Er zijn van die nuttige weetjes die soms zelfs inwoners van Berlijn niet weten. Zo reizen veel Berlijnse inwoners met een maandkaart in het openbaar vervoer. Een maandkaart (of een jaarkaart) is voor de meeste inwoners van Berlijn erg voordelig, omdat je dan voor €74 onbeperkt kunt reizen binnen de zones A en B. Indien je dagelijks een verdere afstand moet afleggen dan die van drie stations (Kurzstrecke!) dan is het waarschijnlijk al voordeliger om met een maandkaart (of een jaarkaart) te reizen.

En daarbij nog een heel groot voordeel. Want zo kwam ik er zelf na maanden pas achter dat je hele voordelige dingen kunt met je maandkaart van de BVG; mensen gratis laten meereizen. Lijkt een beetje op de Nederlandse studenten OV-kaart waar je ook mensen kan laten meereizen op jouw kaart. Wanneer je een maandkaart hebt kun je in het weekend, en doordeweeks na 20:00, mensen gratis laten meereizen.

Sie können montags bis freitags ab 20 Uhr, samstags, sonntags und an gesetzlichen Feiertagen sogar ganztägig einen Erwachsenen und bis zu drei Kinder von 6 bis einschließlich 14 Jahren unentgeltlich mitnehmen.

Die Mitnahmeregelung endet jeweils am Folgetag 3 Uhr früh, soweit dieser nicht selbst ein Samstag, Sonntag oder gesetzlicher Feiertag ist. Gibt es in den Ländern Berlin und Brandenburg unterschiedliche Feiertagsregelungen, so gilt die ganztägige Nutzung nur für das Land mit dem gesetzlichen Feiertag.

Check ook BVG.de.

Bovendien zouden Berlijners geen Berlijners zijn als ze ook niet hier een handeltje uit wisten te slaan. Zo wist @PaulNL te vertellen dat er op Potsdamer Platz regelmatig lui staan die hun gratis mee-rij-plekje verkopen tegen een Euro. Doe er je voordeel mee!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This